Algemeen
Dit is hoe de aubergine aan zijn unieke naam komt – een verrassende geschiedenis

Wanneer we ons een aubergine voorstellen, denken we aan een langwerpig, paars fruit – aubergine is een fruit, ook al wordt het vaak hartig gegeten – niet zoals deze!
Aubergine kan een geweldig gerecht zijn als aanvullend element of op zichzelf! Ze kunnen gegrild worden, gekookt met tomatensaus en kaas, of toegevoegd worden aan elke ovenschotel.
Maar heb je ooit nagedacht over de vreemde naam voor het fruit? De traditionele aubergine lijkt in niets op een ei.
Deze virale foto van Reddit heeft echter deze naam veel logischer gemaakt! Nu we kunnen zien dat aubergines er echt uitzien zoals hun naam voordat ze worden wat we kennen en liefhebben, laten we eens kijken naar de verschillen tussen de witte en paarse aubergines.
Witte aubergines, ook bekend als witte aubergines, zijn een variëteit van aubergine met een romig witte kleur, in tegenstelling tot de meer gebruikelijke dieppaarse kleur.
Terwijl de aubergines op de foto ons misschien doen denken dat alle witte aubergines klein zijn, kunnen ze ook langer groeien. Op dezelfde manier kunnen paarse aubergines soms klein en rond zijn.
Als we de smaak overwegen, kunnen alle aubergines een beetje bitter en taai zijn als ze rauw zijn. Het taaie fruit voelt bijna als een spons als het niet eerst wordt gekookt.
Als het gekookt is, is het een geweldige voedsel om de smaken aan te nemen van waarmee het wordt gecombineerd. Ze kunnen gegrild, geroosterd, gebakken, gebakken of gebakken worden en zijn bijzonder geschikt voor gerechten met lichte sauzen of delicate smaken.
Als het te gaar is, kan het te papperig worden om van te genieten. Na het zien van dit wit ogende fruit was ze verbaasd toen ze zich realiseerde wat het werkelijk was.
Voor witte aubergine beschrijft Specialty Produce de smaak als “fruitig en mild” en gekookte witte aubergine als “warm” en “zacht”.
Vanwege de dikkere schil wordt aanbevolen om de dikke schil voor het koken of eten te verwijderen. Paarse aubergine heeft dunner schil en kan daarom worden gegeten.
Witte aubergines zijn niet zo wijdverbreid verkrijgbaar als traditionele aubergines, maar ze zijn vaak te vinden in speciaalzaken of via online zaadcatalogi voor thuis tuiniers.
In een Chinees landbouwboek uit 544 voor het eerst genoemd, zijn aubergines al lang een mysterieus genoemd fruit. En volgens het verhaal waren het Europese boeren in de 18e eeuw die het fruit hun naam gaven. Omdat ze destijds leken op kleine witte of gele eieren, werden de boeren herinnerd aan ganzen- of eendeneieren en kregen ze dus hun titel.

Algemeen
Robert Jan heeft Suzanne al die tijd bedonderd: ‘Zo is ze erachter gekomen’
