-

Algemeen

Bekende Nederlandse rapper roept zijn volgers op om 4 mei te verstoren

Rapper Appa, bekend als Rachid El Ghazoui, heeft op zijn sociale media een verontrustende oproep geplaatst.

De 41-jarige Marokkaans-Nederlandse artiest roept zijn meer dan 80.000 volgers op om de d0denherdenking op 4 mei te verstoren, met als doel aandacht te vragen voor Gaza.

Hoewel niet iedereen bekend is met Appa, staat hij bekend om zijn kritiek op politicus Geert Wilders en is hij afkomstig uit Amsterdam.

In 2007 deed hij controversiële uitspraken waarin hij het niet erg vond als iemand Wilders iets zou aandoen en zelfs dreigde hem aan te pakken als hij hem tegenkwam.

Bovendien staat hij bekend als een holocaustontkenner, wat aan het licht kwam tijdens een interview in het KRO-NCRV-programma Oog in Oog.

Op Instagram plaatste de rapper nu een bericht waarin hij oproept tot verstoring van de nationale d0denherdenking op 4 mei.

Hij benadrukt: “Er is geen beter moment om de schreeuw van de genocide in Gaza luider te laten klinken dan tijdens de d0denherdenking op 4 mei.”

Hij spoort zijn volgers aan: “Maak zoveel mogelijk geluid en laat je horen! Laat je niet intimideren of de mond snoeren.

Laat je niet meeslepen in de illusie dat je fout zit omdat je er specifiek voor kiest om je stem op dat moment luider te laten klinken.”

Als klap op de vu*rpijl roept Appa op om om 20.00 uur door heel Amsterdam luidruchtig te zijn.

Dit terwijl mensen op de Dam staan te herdenken alsof menselijk leed hen werkelijk interesseert, zo stelt hij.

De oproep van Appa heeft een golf van verontwaardiging teweeggebracht.

Velen vinden zijn acties respectloos en ongepast, vooral gezien de gevoelige aard van de d0denherdenking en de herinnering aan slacht0ffers van 00rlogsgew*ld.

Sommigen hebben gereageerd met afkeuring en benadrukken het belang van respect voor de d0denherdenking en de mensen die zijn omgekomen tijdens oorl0gen en c0nflicten.

De oproep van Appa om de d0denherdenking te verstoren heeft duidelijk verdeeldheid gezaaid, waarbij velen zijn acties als respectloos en pr0vocerend beschouwen.

Algemeen

Vrouw erft krot van haar vader en renoveert het tot een droomhuis

‘Toen ik het appartement liet zien dat ik van mijn vader had geërfd, werd ik uitgelachen door iedereen. Mensen raadden me aan om het te verkopen, maar ik had andere plannen! Niemand geloofde dat ik deze “doorn in het oog” er beter uit kon laten zien, maar het eindresultaat is werkelijk verbluffend geworden, zoals je in dit artikel kunt zien! 

De heldin van dit verhaal is een jonge en ambitieuze vrouw die haar beroep maakt als meubelontwerpster. Ze erfde dit appartement van haar vader, een architect die zijn leven lang gewerkt had.

Hoewel haar vader begonnen was met renoveren, besloot de vrouw om de bestaande ruimte volledig te herinrichten en het appartement een tweede kans te geven. Daarom schakelde ze de hulp in van een binnenhuisarchitect.

Het renovatieproces begon met een totale herindeling. Een lange gang werd toegevoegd aan de woonkamer en de ingang naar de keuken werd verplaatst.

De vloer werd bedekt met tegels die hout nabootsen. Ondanks de beperkte ruimte, koos de ontwerper ervoor om de muren te schilderen in een rijke groene kleur, in plaats van de typische lichte tinten.

Bij de ingang zie je een bank met een schoenenrek en een open kapstok. Er werd een ingebouwde opbergkast geplaatst met een dienblad voor de kat.

In het woongedeelte werd gekozen voor een visgraatparketvloer en lichte muren en plafonds. Sneeuwwitte rekken staan in het midden van de kamer, met een zachte zithoek en een tv-hoek. Bij het raam staat een eethoek met antieke stoelen.

Om de keuken af te scheiden van de woonkamer werd een scheidingswand met deur geïnstalleerd. Hier werd een hoekbank geplaatst, op maat gemaakt om de ruimte optimaal te benutten.

De gevels kregen een rustige grijze tint, terwijl voor de tegels op de achterwand een prachtige mintkleur werd gekozen. Op de plaats van de voormalige doorgang staat nu een koelkast.

De slaapkamer kreeg groen behang en een bloemenornament op de accentmuur. Een bed met roze bekleding en een ladekast werden bij het raam geplaatst.

Omdat de eigenaresse vaak vanuit huis werkt, werd een apart kantoor ingericht. Dit werd verdeeld in een ontspanningsruimte bij de ingang en een werkruimte bij het raam. Het recreatiegedeelte kreeg groene muren, terwijl het werkgedeelte wit werd geschilderd.

De badkamer en het toilet werden niet gecombineerd, vanwege praktische overwegingen. Door de herinrichting werd de gang nu verbonden met de badkamer, waar een wasmachine werd geplaatst. De badkamer werd afgewerkt met witte tegels en roze vochtbestendige verf voor de muren.

Lees verder