-

Algemeen

Bekende Nederlandse actrice ernstig ziek: ”Ik laat me niet behandelen”

Op deze donderdag bereikt ons droevig nieuws: de geliefde Nederlandse actrice Petra Laseur is ernstig z!ek en heeft besloten geen behandeling te ondergaan.

De 84-jarige Laseur deelde dit besluit met de luisteraars van de podcast “Lang zal ze leven”.

Petra Laseur is een bekend gezicht voor velen, met meer dan dertig films op haar naam en een rol in de musical “Soldaat van Oranje”.

In de podcast onthult Laseur dat ze lijdt aan een onherstelbare aandoening, zonder specifiek te zijn over de aard ervan.

Ze heeft ervoor gekozen om geen medische behandeling te ondergaan, omdat ze zich momenteel goed voelt en dat zo wil houden.

Ze geeft aan dat ze bang is om door behandeling haar kwaliteit van leven te verliezen.

Dit besluit nam ze in overleg met haar kinderen, waarbij ze aangeeft dat haar keuze anders zou zijn geweest als ze jonger was.

Ze benadrukt ook haar irritatie over de hoge kosten van behandelingen. Ze zegt: “Dat hoeft van mij niet, maar dat is heel persoonlijk.

Ik kan me ook goed voorstellen dat je zegt: ik vecht tot het laatste moment door.”

Petra heeft nog twee wensen die ze graag wil vervullen: het huwelijk van haar oudste kleinzoon bijwonen en de zestigste verjaardag van haar zoon meemaken.

In het gesprek onthult ze ook dat ze het omstreden “Middel X” in huis heeft, waarmee ze mogelijk zelf haar einde wil bepalen als ze vindt dat haar leven voltooid is of als haar lijden ondraaglijk wordt.

We willen Petra Laseur veel kracht en steun toewensen in deze moeilijke periode.

Petra Laseur’s openhartige onthullingen in de podcast hebben velen geraakt en laten zien hoe ze met moed en vastberadenheid haar eigen pad kiest, zelfs in moeilijke tijden.

Het besef van haar eindigheid heeft haar ook doen nadenken over haar eigen wensen en behoeften.

Ze koestert de momenten met haar geliefden en hoopt nog enkele belangrijke mijlpalen in hun leven te kunnen meemaken.

De vermelding van het controversiële “Middel X” heeft geleid tot discussies over euthanasie en het recht op zelfbeschikking aan het einde van het leven.

Petra’s openheid hierover kan anderen aanmoedigen om na te denken over hun eigen wensen en voorkeuren met betrekking tot het levenseinde.

Haar verhaal herinnert ons eraan om elk moment te koesteren en de waarde van het leven te waarderen, zelfs in de moeilijkste tijden.

We blijven Petra Laseur steunen en wensen haar en haar dierbaren veel kracht en liefde toe in de komende periode.

Algemeen

Niet Prinses Amalia of Alexia maar Ariane steelt de show op Koningsdag: ‘De allermooiste!’

Na de viering van Koningsdag in Emmen zijn de beelden van de Koninklijke Familie weer volop in het nieuws geweest.

Opvallend voor velen is de transformatie die de jongste van de drie prinsessen, Prinses Ariane, heeft doorgemaakt.

Hoewel alle drie de prinsessen prachtig zijn om te zien, krijgt met name Alexia veel aandacht vanwege haar uiterlijk.

Echter, de 17-jarige Ariane lijkt een behoorlijke groeispurt te hebben doorgemaakt, terwijl haar oudere zus steeds meer kritiek ontvangt vanwege haar vermeende ‘ongeïnteresseerde houding’ tegenover de pers.

Op recente foto’s is te zien dat de jongste prinses nu zelfs de langste van het gezin lijkt te zijn geworden, mogelijk zelfs haar ouders qua lengte heeft ingehaald.

Op Twitter en andere sociale media wordt Ariane overspoeld met complimenten.

Zo schrijft ene Joyce: “Niet Amalia, Alexia of Maxima, maar Ariane steelt wat mij betreft de show vandaag op Koningsdag 2024!”

Het lijkt erop dat Prinses Ariane favoriet is geworden onder het publiek. En Joyce is niet de enige die deze mening deelt.

Zo meldt ene Maan: “Inderdaad, een prachtige jongedame. Alle drie, vind ik.

Maar ik vind dat Alexia een té ‘I don’t give a single fuck’ houding heeft.

Amalia moet natuurlijk zijn en Ariane vind ik gewoon een leuke, spontane meid met wat ongemakken hier en daar.” Ook ene Robert merkt op: “Vind / vond ik ook.

Ondanks dat zij de jongste is! Is ze ook de grootste. Volgens mij is ze net zo groot als haar vader!”

Op verschillende platforms worden talloze foto’s van de prinsessen gedeeld, waarbij vooral Ariane in de schijnwerpers staat.

De lovende reacties op Prinses Ariane lijken te wijzen op haar groeiende populariteit en de bewondering voor haar charmante uitstraling.

Terwijl haar oudere zus Alexia kritiek ontvangt vanwege haar houding, lijkt Ariane juist lof te oogsten vanwege haar natuurlijke en spontane karakter.

De foto’s waarop ze straalt worden met enthousiasme ontvangen en laten zien dat ze haar eigen plekje verovert binnen de Koninklijke Familie.

Lees verder