-

Algemeen

Als een kind zijn of haar neus bedekt voor de foto, weet je maar beter wat het betekent

Ik zou mezelf niet als oud beschrijven in het grote geheel der dingen, maar het voelt alsof het internet op een unieke manier maakt dat ik me ouder en versleten voel.

Misschien herken je wat ik bedoel. Soms merk ik dat ik taal lees die ik nauwelijks begrijp, om dan te beseffen dat het Engels is, het is gewoon de hippe, nieuwe slang die de jongeren tegenwoordig gebruiken. Andere keren kom ik een nieuwe beweging tegen – neem bijvoorbeeld ‘cancelen’ – en vraag ik me af wanneer en waar ik achter ben gebleven.

Dan zijn er nog de online trends die lijken op te komen en te gaan als een zomerse oogst. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik persoonlijk aandacht heb besteed aan een van hen in het verleden, maar dat betekent niet dat ze tijdens hun korte periode in de zon niet extreem populair worden.

Sommige van dergelijke trends, zoals de ALS ice bucket challenge, zijn positieve drijfveren van liefdadigheid, waarbij mensen worden aangemoedigd om hun momentum toe te voegen aan een kracht die echte verandering in de wereld wil bewerkstelligen.

Anderen zijn misschien niet zo voordelig voor de samenleving als geheel. Anderen zijn nog steeds ronduit gevaarlijk (zie bijvoorbeeld de tide-pod challenge waarover wordt beweerd dat het in 2018 een ‘ding’ was). Nou, houd je hoeden vast, want er schijnt blijkbaar een nieuwe trend in opkomst te zijn, en het gaat voornamelijk om jonge mensen en groepsfoto’s.

Genaamd ‘neus bedekken’, de trend is vrijwel zoals geadverteerd, met mensen die hun hand gebruiken om hun neuzen te bedekken – en daarmee een groot deel van hun gezicht – om niet in foto’s te verschijnen, zelfs als ze erin zitten. Vreemd? Ja, dat denk ik ook, maar dat maakt het niet minder echt.

Naar verluidt had de trend sommige internetgebruikers doen nadenken over de mogelijkheid dat mensen elkaar een soort geheime signaal zouden sturen, maar de verklaring is eenvoudiger.

Britse opvoedingsexpert Amanda Jenner, geïnterviewd door Fabulous, zei: “Het gebruiken van covers is de enige manier waarop ze zichzelf kunnen verwijderen zonder hun ouders daadwerkelijk te kwetsen door te weigeren om in de foto te staan.

“Wij als ouders willen en dringen erop aan het moment vast te leggen, maar voor een tiener is dit een big deal. Tieners gaan door een periode waarin ze hun uiterlijk niet omarmen, bijvoorbeeld door puistjes, beugels, of ze hebben gewoon een periode in hun leven waarin ze geen zelfvertrouwen hebben.” Jenner voegde eraan toe dat ‘neus bedekken’ vooral belangrijk kan zijn voor die jongeren die bang zijn dat hun afbeelding online wordt gedeeld door leeftijdsgenoten.

“Hun leeftijdsgenoten kunnen vaak de foto delen en er grapjes over maken, wat zeer schadelijk is voor hun zelfvertrouwen en ook resulteert in schadelijke opmerkingen die kunnen leiden tot andere problemen,” zei ze. De expert ging verder met ouders die hun kinderen de praktijk zien uitvoeren: “Onthoud dat deze fase een normaal onderdeel is van opgroeien, waarbij het zoeken naar onafhankelijkheid en het vaststellen van persoonlijke grenzen belangrijke ontwikkelingsmijlpalen zijn.”

Algemeen

Bodyguard én minnaar? Rachel Hazes wakkert geruchten aan met bizar boek

Rachel Hazes heeft zichzelf weer in het middelpunt van de belangstelling geplaatst met een opvallende keuze. Op Instagram deelde ze onlangs vol enthousiasme een foto waarop ze het boek “De Schaduw van André”, geschreven door Robert de Waal, in haar handen houdt. De Waal was niet alleen de voormalige bodyguard van André Hazes senior, maar volgens insiders ook een vertrouweling van Rachel zelf. Dit werpt een interessante schaduw over haar intenties met de promotie van dit boek.


“Eindelijk tijd voor dit heerlijke boek”

Met een grote glimlach poseert Rachel op Instagram terwijl ze het boek vasthoudt. Haar bijschrift luidt: “Morgen op mijn vrije dag eindelijk beginnen aan dit heerlijke boek van Robert de Waal.” Wat op het eerste gezicht lijkt op een onschuldige leesaanbeveling, krijgt een heel andere lading voor wie op de hoogte is van het complexe web aan geruchten rondom Rachel en Robert.


Een boek vol onthullingen

Het boek “De Schaduw van André” biedt een uniek inkijkje in het turbulente leven van volkszanger André Hazes, met talloze onthullingen over zijn persoonlijke en professionele leven. Maar de keuze van Rachel om juist dit boek te promoten, roept vragen op. Volgens insiders is haar band met Robert meer dan alleen professioneel. Deze nieuwe actie doet vermoeden dat Rachel misschien iets probeert te heropenen of zelfs haar eigen versie van een verhaal wil vertellen.


Geruchten over een intieme band

De relatie tussen Rachel en Robert gaat al jaren gepaard met speculatie. Rachels vader, Jan van Galen, beweerde ooit dat Rachel en Robert veel meer deelden dan een zakelijke relatie. Volgens hem zou Rachel de jonge Robert, die destijds pas twintig jaar oud was, hebben verleid. Het gerucht gaat dat zij hem destijds introduceerde als de bodyguard van André Hazes senior, een rol die Robert jarenlang vervulde.

Hoewel beide partijen nooit publiekelijk op deze geruchten zijn ingegaan, heeft dit verhaal decennialang bijgedragen aan de mystiek rondom de Hazes-familie. Nu Rachel dit boek vol persoonlijke onthullingen promoot, lijken deze oude verhalen weer naar de oppervlakte te komen.


Een verborgen agenda?

De timing van Rachels promotie roept veel vragen op. Waarom juist nu? Het boek biedt een diepgaande blik op het leven van André Hazes, maar het lijkt ook indirect te wijzen op Rachels eigen rol in dat hoofdstuk. Sommigen speculeren dat Rachel hiermee probeert een stukje controle terug te krijgen over het constante mediageweld rondom haar persoon. Anderen vermoeden dat ze bewust controversiële aandacht zoekt, iets wat haar niet vreemd is.


Kritiek én steun van volgers

Zoals altijd krijgt Rachel zowel kritiek als steun van haar volgers. Sommigen prijzen haar openheid en haar betrokkenheid bij het boek, terwijl anderen zich afvragen waarom ze opnieuw de Hazes-saga oprakelt. “Waarom moet alles weer over jou gaan?”, schrijft een kritische volger. Daar tegenover staat een fan die opmerkt: “Rachel laat zien dat ze sterk is, ondanks alles wat er gezegd wordt.”


De gemoederen lopen op

Met deze actie plaatst Rachel zichzelf opnieuw midden in het Hazes-verhaal, een saga die al jaren bol staat van drama, onthullingen, en mediastormen. Het is niet de eerste keer dat ze zichzelf nadrukkelijk in de schijnwerpers plaatst, maar dit specifieke boek en de geruchten die ermee gepaard gaan, zorgen voor een nieuwe golf aan speculaties.


Strategische zet of oprechte interesse?

Of Rachels promotie een strategische mediastunt is of een oprechte daad, blijft onduidelijk. Wat wél vaststaat, is dat ze opnieuw de aandacht weet te trekken. Rachel Hazes en haar familiegeschiedenis blijven een onuitputtelijke bron van interesse, zowel voor fans als voor critici.

Met haar actie lijkt Rachel niet alleen de herinneringen aan André Hazes levend te willen houden, maar ook de regie over haar eigen verhaal terug te pakken. Of het haar lukt om de publieke opinie hiermee te beïnvloeden, zal de tijd leren.


Een nieuw hoofdstuk in de Hazes-saga

Wat de precieze reden ook is voor Rachels actie, het is duidelijk dat “De Schaduw van André” meer is dan een biografie van de volkszanger. Het lijkt ook een spiegel te werpen op de mensen die dicht bij hem stonden, waaronder Rachel zelf. En zoals altijd zorgt dat voor nieuwe gesprekken, speculaties en discussies.

Eén ding is zeker: Rachel Hazes blijft een centrale figuur in het nooit eindigende verhaal rondom de Hazes-familie. Wat haar volgende zet ook zal zijn, de aandacht zal haar niet snel ontglippen.

Lees verder