-

Algemeen

Lichaam van tweejarige Émile na maandenlange zoektocht gevonden

Het nieuws van de vondst van het l!chaam van de kleine Émile, die in juli 2023 verm!st raakte, heeft eindelijk een einde gemaakt aan het langdurige mysterie.

Volgens een verklaring van de 0fficier van just!tie in Aix-en-Provence, die op zondag werd uitgegeven, zijn de botten van het 2,5 jaar oude kind zaterdag ontdekt in de buurt van het gehucht Haut-Vernet. Na een dna-analyse werd bevestigd dat de botten toebehoren aan Émile.

Het parket van Aix-en-Provence maakte zondag bekend dat na een melding op 30 maart 2024 de nationale gendarmerie de botten heeft aangetr0ffen in de nabijheid van het gehucht Vernet.

De botten werden in beslag genomen en overgebracht naar het IRCGN (Institut de recherche cr!minelle de la gendarmerie nationale) voor verdere analyse, waaruit bleek dat ze van Émile waren.

Het IRCGN zal doorgaan met forensisch onderzoek naar de botten, terwijl de Gendarmerie Nationale aanvullend onderzoek zal verrichten in het gebied waar ze zijn gevonden.

Émile werd voor het laatst gezien op 8 juli rond 17.15 uur, door twee buurtbewoners met tegenstrijdige verklaringen.

Hij was net aangekomen voor de zomervakantie in het vakantiehuis van zijn grootouders in Haut-Vernet, een gehucht met 25 inwoners, gelegen op een hoogte van 1200 meter op de hellingen van het Trois-Évêchés-massief (Alpes-de-Haute-Provence).

Het blijft onduidelijk wat er die dag precies is gebeurd en hoe Émile kon verdwijnen.

Algemeen

Erica Meiland geeft een update na diagnose van k@nker

Eerder werd bekendgemaakt dat bij Erica Meiland een voorstadium van k@nker werd geconstateerd. In het weekblad Weekend gaat ze dieper in op de kijk0peratie die volgde, waarbij ze haar baarmoeder en eierstokken liet verwijderen.

De realityster vertelde aan het weekblad hoe de fases verliepen. Eerst kreeg ze het bevolkingsonderzoek, daarna een bezoek aan de huisarts en vervolgens ging ze naar de gynaecoloog.

“Toen de huisarts belde dat ik werd doorverwezen, schrok ik me rot.” De uitslagen raakten haar diep. “Ik wil nog niet dood,” dacht ze, maar ook: “Als het mijn tijd is, kijk ik terug op een goed leven.”

Toen ze het advies kreeg om haar baarmoeder en eierstokken te laten verwijderen, vond ze dat direct een goed idee.

Kijkoperatie

Erica is goed hersteld na de ingreep. “Een kijk0peratie heeft zo weinig herstel nodig. De derde dag ging ik alweer naar de vuilnisbelt – met piepschuim, want ik mocht niet tillen,” vertelt ze aan Weekend.

Ze geeft aan “geen enkel verschil” te voelen zonder baarmoeder. In de video hieronder maakte Erica eerder het nieuws bekend in Chateau Meiland En Route.

Steun

Martien Meiland was de eerste die wist dat er bij haar een voorstadium van k@nker was geconstateerd. Hij reageerde met een bezorgd gezicht, volgens Erica: “Jeetje, nou dat weer!”

Dochters Maxime en Montana relativeerden de situatie volgens haar: “Je bent er vlug bij.” Erica noemt de gynaecologen in het Alrijne Z1ekenhuis “de grootste heldinnen.”

Lees verder