-

Algemeen

Ze is het bekendste ‘plussize-model’, maar nadat een man haar een ‘dikke koe’ noemde, poseerde ze in bikini en nam op gruwelijke wijze wraak

In een tijdperk waarin digitale platformen zowel een bron van inspiratie als van intimidatie kunnen zijn, steekt Iskra Lawrence uit als een baken van hoop en veerkracht.

Als een van de meest herkenbare gezichten in de plussize-modellenwereld, staat Iskra niet alleen bekend om haar adembenemende schoonheid, maar ook om haar toewijding aan het bevorderen van een positief lichaamsbeeld en zelfliefde.

Haar reis dient als een inspirerend voorbeeld van hoe men kan opstaan tegen de duistere kanten van sociale media, met name tegen cyberpesten.

Op een schijnbaar normale dag werd Iskra het doelwit van ongegronde online haat. Een Instagram-gebruiker, misschien gedreven door eigen onzekerheden of een misplaatste overtuiging, besloot haar persoonlijke welzijn en professionele imago aan te vallen.

Deze kritiek was niet alleen persoonlijk en kwetsend, maar raakte ook bredere maatschappelijke kwesties aan, zoals de strijd tegen obesitas en de perceptie van schoonheid in onze samenleving.

In plaats van ontmoedigd te worden door deze kritiek, koos Iskra voor een antwoord dat zowel doordacht als moedig was.

Ze besloot de negativiteit om te zetten in een kans om een krachtige boodschap over te brengen. Met een foto van zichzelf in een bikini, stralend van zelfvertrouwen en omringd door zakken chips, maakte Iskra een duidelijk statement.

Deze daad was niet alleen een weerlegging van de kritiek, maar ook een viering van zelfacceptatie en het recht om van het leven te genieten op haar eigen voorwaarden.

Door dit te doen, transformeerde ze een negatieve ervaring in een inspirerend moment dat anderen aanmoedigt om zichzelf lief te hebben en zich niets aan te trekken van de meningen van anderen.

De respons van Iskra op de online aanval benadrukt het cruciale belang van body positivity in onze hedendaagse cultuur.

In een wereld die vaak geobsedeerd is door een enge definitie van schoonheid, staat Iskra Lawrence als een voorbeeld van de beweging die streeft naar een inclusievere en meer accepterende visie op alle lichaamstypes.

Haar actie illustreert niet alleen het belang van zelfliefde en persoonlijke acceptatie, maar dient ook als een krachtig tegengeluid tegen de schadelijke effecten van body shaming en de ongevraagde beoordeling van anderen.

Dit incident werpt ook licht op een bredere discussie over de impact van sociale media op zelfperceptie en zelfwaardering.

Platforms zoals Instagram hebben ongetwijfeld de manier waarop we onszelf en anderen zien getransformeerd, vaak ten goede, maar soms ook ten kwade.

Iskra’s ervaring herinnert ons aan de noodzaak om bewust te blijven van de content die we consumeren en de interacties die we aangaan op deze platforms.

Het benadrukt de behoefte aan een meer empathische en ondersteunende online gemeenschap die diversiteit viert en individuen aanmoedigt om authentiek te zijn.

Iskra Lawrence’s doordachte reactie op cyberpesten illustreert haar standvastigheid in het gezicht van negativiteit en haar toewijding aan het promoten van een positiever en inclusiever beeld van schoonheid.

Haar verhaal is een inspirerende herinnering aan de kracht van zelfliefde en de impact die één persoon kan hebben op het veranderen van de narratieven rond lichaamsbeeld en zelfacceptatie.

Algemeen

Gal uit Israel twee dagen op rij in elkaar geslagen in Amsterdam: ´Blij dat ik het nog kan navertellen´

Op een geheime locatie in Amstelveen wachten de aangeslagen en gewonde Israëlische supporters van Maccabi Tel Aviv op hun vlucht terug naar huis. Onder hen is Gal Binyamin Isduva (29), die vertelt over de verschrikkelijke aanval die hij en zijn vriend Or Elzenberg onlangs in Amsterdam ondergingen.

Gewond en Bewusteloos na Agressieve Aanval

Gal’s handen trillen lichtjes wanneer hij zijn verhaal doet aan RTL Nieuws. Zijn verwondingen spreken voor zich: een wond op zijn voorhoofd, een kapotte tand, een dikke lip en vermoeide ogen. Hij verloor zijn bewustzijn nadat hij door meerdere mannen werd geslagen en geschopt. “Ik werd op de grond geduwd, geschopt en geslagen. Ik verloor mijn bewustzijn en herinner me alleen nog dat ik wakker werd in de ambulance,” vertelt hij.

Zijn vriend Or, die alles zag gebeuren, dacht dat Gal erger gewond was dan hij bleek. “Ik dacht dat hij iets gebroken had, maar gelukkig bleek dat niet het geval,” zegt Or.

Aangevallen na Het Bijwonen van de Wedstrijd

Het incident vond plaats nadat Gal en Or de wedstrijd van Feyenoord tegen Salzburg hadden bijgewoond in Rotterdam. Nadat ze uit de tram waren gestapt nabij het Max Euweplein in Amsterdam, werden ze benaderd door een groep mannen die vroeg naar hun nationaliteit. Gal, die aanvoelde dat de situatie gevaarlijk was, zei dat hij Grieks was. Dit geloofden de mannen niet en vroegen om identificatie, waarna de aanval begon.

Geweld en Angst

Or probeerde Gal naar veiligheid te brengen door hem naar het nabijgelegen Holland Casino te dragen, maar ook Or werd aangevallen. Hij kreeg klappen in zijn gezicht en heeft nu een grote bult achter op zijn hoofd, mogelijk een hersenschudding. Ondanks medische behandeling kon Gal niet ontspannen. “Ik was zo van slag, ik kon maar niet geloven wat ons overkomen was,” zegt hij. “Ik werk in het leger in Israël en had deze vakantie nodig om de oorlog even te ontvluchten. En dan word je hier geslagen.”

Angstige Terugtocht

Na de incidenten besloten Gal en Or hun verblijf in Amsterdam voortijdig af te breken. “We hebben alles geprobeerd om te voorkomen dat dit weer zou gebeuren, maar toch werden we opnieuw bijna aangevallen door vijf mannen die uit een auto sprongen. We moesten snel weg rennen,” vertelt Gal. Toen ze hulp zochten bij de politie, kregen ze het advies om bij een aanval zo snel mogelijk weg te rennen. “Dat voelde niet als hulp,” aldus Gal.

Nu willen de twee vrienden niets liever dan terug naar huis. “We zouden tot zondag blijven, maar nu wil ik alleen maar naar huis,” zegt Gal. Hun vakantie, die begon als een kans om even aan de dagelijkse problemen te ontsnappen, is nu ontnomen door de angst en het geweld dat ze in Amsterdam hebben meegemaakt.

Lees verder