-

Algemeen

Vanaf nu weegt deze vliegmaatschappij passagiers voorafgaand aan het vertrek

Het was lange tijd ongebruikelijk, maar Finnair, de Finse luchtvaartmaatschappij, gaat het nu toch echt doen: passagiers wegen voor vertrek.

Als je met deze luchtvaartmaatschappij vliegt, wordt er dus van je verwacht dat je op de weegschaal stapt.

Passagiers wegen voor vertrek
Tot nu toe werd alleen bagage gewogen. Zoals bekend mag ruimbagage vaak maximaal 20 of 23 kilogram wegen.

Als het zwaarder is, moet je wat spullen eruit halen of een extra koffer bijboeken.

Deze luchtvaartmaatschappij gaat vanaf nu de passagiers wegen voor vertrek
Het wegen van passagiers is echter een nieuwe ontwikkeling.

Sinds afgelopen maandag moeten passagiers op de luchthaven van Helsinki op een weegschaal gaan staan.

Dit gebeurt niet om te bepalen of iemand te zwaar is, maar om “in te schatten hoeveel gewicht het vliegtuig meeneemt” de lucht in.

Maximale belasting
Elk vliegtuig heeft namelijk een maximale belasting om veilig te kunnen vliegen.

Vroeger werd uitgegaan van een gemiddeld gewicht voor elke passagier.

Nu is dat echter niet meer het geval, en zal er specifiek gekeken worden naar het gewicht van individuele passagiers.

Het wegen gebeurt op vrijwillige basis. Er is geen sprake van dwang volgens Finnair.

De maatschappij benadrukt ook dat “dikkere passagiers” niet extra hoeven te betalen omdat ze meer gewicht met zich meedragen. Ook worden de gegevens discreet behandeld.

Het gewicht van een passagier wordt wel genoteerd.

De gegevens worden doorgegeven aan Traficom, de Finse autoriteit voor transport.

Op basis van deze gegevens zal een nieuw gemiddeld gewicht worden berekend, aldus de Telegraaf.

Wat vind jij hiervan? Laat het ons weten in de reacties op Facebook en deel dit bericht, zodat meer mensen op de hoogte zijn.

Algemeen

Zware tegenslag voor Winston Gerschtanowitz: ´Ik gewoon echt alles kwijt!´

Winston Gerschtanowitz, bekend als acteur en presentator, is naast zijn tv-carrière ook succesvol ondernemer. Zijn zakelijke successen leverden hem een indrukwekkend vermogen op, maar niet al zijn investeringen gingen goed. Zo liep zijn avontuur in de cryptomarkt uit op een financiële fiasco.

Crypto-avontuur loopt mis

Winston deelde openhartig in een interview met Beau Monde dat hij, gedreven door fear of missing out (FOMO), in cryptocurrencies investeerde. “Dat is allemaal weg,” vertelt hij nuchter over zijn verlies. Deze dure les zette hem aan het denken over zijn eerdere impulsieve uitgavenpatroon.

Van gadgets naar eenvoud

Vroeger stond Winston bekend als een echte gadgetliefhebber. Zodra een nieuwe iPhone uitkwam, stond hij als eerste in de rij. Nu denkt hij daar anders over. “Die oude kan eigenlijk nog best een jaartje mee. Waarom zou ik een nieuwe moeten hebben?” De presentator omarmt nu een eenvoudiger levensstijl en focust meer op ontspullen.

Deze veranderde mindset brengt hij ook over op zijn twee zonen. “Zij groeien op in een wereld die niet de standaardwereld is. Mijn ouders leerden mij dat niets vanzelfsprekend is, en dat probeer ik ook aan hen mee te geven.”

Uitdagingen bij Miljoenenjacht

Naast zakelijke uitdagingen kende Winston ook moeilijke momenten tijdens het vorige seizoen van Miljoenenjacht. Hij vertelde bij Shownieuws over onverwachte situaties, zoals mensen die niet thuis waren of niet op camera wilden verschijnen. Ondanks deze momenten blijft hij positief en professioneel.

Wijsheid met de jaren

Met zijn ervaring en levenslessen lijkt Winston meer te waarderen wat hij heeft, in plaats van wat hij mist. Zijn verhaal herinnert ons eraan dat zelfs succesvolle ondernemers te maken krijgen met tegenslagen, en dat groei vaak voortkomt uit verlies.

Lees verder