Algemeen
Raadsel: Welke auto mag eerst gaan? 97% van alle mensen heeft het fout!
Dames en heren, stap in, start de motor en laat je meevoeren op een intrigerende reis door de fascinerende wereld van verkeersprioriteit!
Laat je betoveren door het samenspel van brullende motoren,
fonkelende lichten en de voortdurende vraag van ‘wie gaat er
eerst?’.
Velen voelen zich als heersers van de weg, maar zijn we ook
klaar voor de uitdaging die vandaag op ons wacht?
Stel je voor: je bevindt je op een T-kruispunt, het hart van ons
avontuur.
Drie dappere auto’s – een schattig roze, een stralend geel en
een mysterieus blauw exemplaar – verschijnen op het toneel van het
asfalt.
De roze auto, als een gracieuze danseres, maakt zich klaar voor
een elegante draai naar links, terwijl onze vastberaden blauwe
metgezel vastbesloten is om rechtdoor te gaan.
En dan hebben we nog de gele auto, klaar om ook in een vloeiende
beweging naar links te sturen.
De gele auto, stralend en levendig, nadert van rechts en neemt
even de schijnwerpers in beslag, terwijl onze roze diva geduldig
wacht tot ze haar beurt krijgt.
En zo is het daar: het slotakkoord van onze verkeerssymfonie –
blauw schittert als eerste, gevolgd door de zonnige gloed van geel,
en roze maakt het podium compleet.
Een subtiele verkeersles verpakt in een verhaal, om onze reizen
soepeler te laten verlopen en onze dagen op te fleuren.
Dus, dames en heren, de volgende keer dat je de weg op gaat,
onthoud dan de dans van onze kleurrijke auto’s en manoeuvreer door
de straten met de gratie en wijsheid van een echte
verkeerskoningin! Veilige reizen! 🚗💃🌈
Algemeen
Gal uit Israel twee dagen op rij in elkaar geslagen in Amsterdam: ´Blij dat ik het nog kan navertellen´
Op een geheime locatie in Amstelveen wachten de aangeslagen en gewonde Israëlische supporters van Maccabi Tel Aviv op hun vlucht terug naar huis. Onder hen is Gal Binyamin Isduva (29), die vertelt over de verschrikkelijke aanval die hij en zijn vriend Or Elzenberg onlangs in Amsterdam ondergingen.
Gewond en Bewusteloos na Agressieve Aanval
Gal’s handen trillen lichtjes wanneer hij zijn verhaal doet aan RTL Nieuws. Zijn verwondingen spreken voor zich: een wond op zijn voorhoofd, een kapotte tand, een dikke lip en vermoeide ogen. Hij verloor zijn bewustzijn nadat hij door meerdere mannen werd geslagen en geschopt. “Ik werd op de grond geduwd, geschopt en geslagen. Ik verloor mijn bewustzijn en herinner me alleen nog dat ik wakker werd in de ambulance,” vertelt hij.
Zijn vriend Or, die alles zag gebeuren, dacht dat Gal erger gewond was dan hij bleek. “Ik dacht dat hij iets gebroken had, maar gelukkig bleek dat niet het geval,” zegt Or.
Aangevallen na Het Bijwonen van de Wedstrijd
Het incident vond plaats nadat Gal en Or de wedstrijd van Feyenoord tegen Salzburg hadden bijgewoond in Rotterdam. Nadat ze uit de tram waren gestapt nabij het Max Euweplein in Amsterdam, werden ze benaderd door een groep mannen die vroeg naar hun nationaliteit. Gal, die aanvoelde dat de situatie gevaarlijk was, zei dat hij Grieks was. Dit geloofden de mannen niet en vroegen om identificatie, waarna de aanval begon.
Geweld en Angst
Or probeerde Gal naar veiligheid te brengen door hem naar het nabijgelegen Holland Casino te dragen, maar ook Or werd aangevallen. Hij kreeg klappen in zijn gezicht en heeft nu een grote bult achter op zijn hoofd, mogelijk een hersenschudding. Ondanks medische behandeling kon Gal niet ontspannen. “Ik was zo van slag, ik kon maar niet geloven wat ons overkomen was,” zegt hij. “Ik werk in het leger in Israël en had deze vakantie nodig om de oorlog even te ontvluchten. En dan word je hier geslagen.”
Angstige Terugtocht
Na de incidenten besloten Gal en Or hun verblijf in Amsterdam voortijdig af te breken. “We hebben alles geprobeerd om te voorkomen dat dit weer zou gebeuren, maar toch werden we opnieuw bijna aangevallen door vijf mannen die uit een auto sprongen. We moesten snel weg rennen,” vertelt Gal. Toen ze hulp zochten bij de politie, kregen ze het advies om bij een aanval zo snel mogelijk weg te rennen. “Dat voelde niet als hulp,” aldus Gal.
Nu willen de twee vrienden niets liever dan terug naar huis. “We zouden tot zondag blijven, maar nu wil ik alleen maar naar huis,” zegt Gal. Hun vakantie, die begon als een kans om even aan de dagelijkse problemen te ontsnappen, is nu ontnomen door de angst en het geweld dat ze in Amsterdam hebben meegemaakt.