-

Algemeen

Schoonmoeder wordt niet toegelaten bij de geboorte van haar kleinkind – wat ze dan doet maakt mensen boos

De geboorte van een kind is een van de meest bijzondere momenten in het leven van ouders. Het is een moment vol emoties, van angst tot opwinding, en het kan voor iedereen anders worden ervaren.

Voor de vrouw die bevalt, gaat het echter gepaard met intense pijn en een diepgaande intimiteit die gedeeld wordt met artsen, verpleegsters en andere aanwezigen in de verloskamer.

Het is van het grootste belang dat de keuze van de vrouw voor wie er aanwezig mag zijn tijdens de bevalling wordt gerespecteerd.

Julia, een aanstaande moeder, had duidelijk in gedachten wie ze wilde uitnodigen om bij haar te zijn tijdens de geboorte van haar eerste kind.

Ze koos ervoor om alleen haar eigen moeder en haar echtgenoot, Steven, aan haar zijde te hebben. Deze beslissing viel echter niet in goede aarde bij haar schoonmoeder, die niet begreep waarom Julia zich niet op haar gemak voelde met haar aanwezigheid in de verloskamer.

De teleurgestelde aanstaande grootmoeder besloot zelfs een column te schrijven voor de website Slate, waarin ze de lezers vroeg hoe ze Julia kon overtuigen om van gedachten te veranderen.

Ze beschreef haar gevoelens in de brief, waarin ze haar verdriet en teleurstelling uitsprak over het feit dat ze buitengesloten zou worden bij de geboorte van haar kleinkind.

Julia’s schoonmoeder benadrukte haar ervaring als verpleegster van veertig jaar en beweerde dat er niets was wat ze niet had gezien.

Ze probeerde met Julia en Steven te praten en betoogde dat ze zich onterecht behandeld voelde. Ze smeekte zelfs Julia’s ouders om met hun dochter te praten, maar hun reactie was kortaf en onaangenaam.

Dit alles liet de schoonmoeder zich behandeld voelen als een tweederangs grootmoeder, ondanks haar altijd positieve en behulpzame houding.

Het gedrag van de schoonmoeder werd al snel onderwerp van discussie nadat een lezer genaamd Nicole Cliffe de ‘Dear Prudence’-brief op Twitter deelde.

Twitter-gebruikers reageerden geschokt op het verzoek van de schoonmoeder en vonden dat ze het moest loslaten.

Ook de columnist, die bekendstaat als “Prudence”, reageerde op de brief van de schoonmoeder. Ze benadrukte dat het de keuze van Julia was wie er aanwezig mocht zijn tijdens de bevalling, aangezien het een moeilijk, pijnlijk en intiem proces is.

Julia had het volste recht om te bepalen met hoeveel mensen ze deze ervaring wilde delen. Prudence benadrukte dat het moment van de bevalling niet om de schoonmoeder draaide en dat ze het beter kon laten rusten.

Ze moedigde de schoonmoeder aan om het besluit van Julia en haar zoon te respecteren en te stoppen met proberen hen te overtuigen.

Het verhaal van Julia en haar schoonmoeder benadrukt het belang van het respecteren van de wensen van de aanstaande moeder tijdens de bevalling.

Het is een intieme en persoonlijke ervaring, en de keuze van wie aanwezig mag zijn, moet volledig worden gerespecteerd.

Het is essentieel dat familieleden begrip tonen voor deze beslissingen en proberen de vreugde van het moment niet te overschaduwen door hun eigen verlangens en verwachtingen.

Algemeen

Gal uit Israel twee dagen op rij in elkaar geslagen in Amsterdam: ´Blij dat ik het nog kan navertellen´

Op een geheime locatie in Amstelveen wachten de aangeslagen en gewonde Israëlische supporters van Maccabi Tel Aviv op hun vlucht terug naar huis. Onder hen is Gal Binyamin Isduva (29), die vertelt over de verschrikkelijke aanval die hij en zijn vriend Or Elzenberg onlangs in Amsterdam ondergingen.

Gewond en Bewusteloos na Agressieve Aanval

Gal’s handen trillen lichtjes wanneer hij zijn verhaal doet aan RTL Nieuws. Zijn verwondingen spreken voor zich: een wond op zijn voorhoofd, een kapotte tand, een dikke lip en vermoeide ogen. Hij verloor zijn bewustzijn nadat hij door meerdere mannen werd geslagen en geschopt. “Ik werd op de grond geduwd, geschopt en geslagen. Ik verloor mijn bewustzijn en herinner me alleen nog dat ik wakker werd in de ambulance,” vertelt hij.

Zijn vriend Or, die alles zag gebeuren, dacht dat Gal erger gewond was dan hij bleek. “Ik dacht dat hij iets gebroken had, maar gelukkig bleek dat niet het geval,” zegt Or.

Aangevallen na Het Bijwonen van de Wedstrijd

Het incident vond plaats nadat Gal en Or de wedstrijd van Feyenoord tegen Salzburg hadden bijgewoond in Rotterdam. Nadat ze uit de tram waren gestapt nabij het Max Euweplein in Amsterdam, werden ze benaderd door een groep mannen die vroeg naar hun nationaliteit. Gal, die aanvoelde dat de situatie gevaarlijk was, zei dat hij Grieks was. Dit geloofden de mannen niet en vroegen om identificatie, waarna de aanval begon.

Geweld en Angst

Or probeerde Gal naar veiligheid te brengen door hem naar het nabijgelegen Holland Casino te dragen, maar ook Or werd aangevallen. Hij kreeg klappen in zijn gezicht en heeft nu een grote bult achter op zijn hoofd, mogelijk een hersenschudding. Ondanks medische behandeling kon Gal niet ontspannen. “Ik was zo van slag, ik kon maar niet geloven wat ons overkomen was,” zegt hij. “Ik werk in het leger in Israël en had deze vakantie nodig om de oorlog even te ontvluchten. En dan word je hier geslagen.”

Angstige Terugtocht

Na de incidenten besloten Gal en Or hun verblijf in Amsterdam voortijdig af te breken. “We hebben alles geprobeerd om te voorkomen dat dit weer zou gebeuren, maar toch werden we opnieuw bijna aangevallen door vijf mannen die uit een auto sprongen. We moesten snel weg rennen,” vertelt Gal. Toen ze hulp zochten bij de politie, kregen ze het advies om bij een aanval zo snel mogelijk weg te rennen. “Dat voelde niet als hulp,” aldus Gal.

Nu willen de twee vrienden niets liever dan terug naar huis. “We zouden tot zondag blijven, maar nu wil ik alleen maar naar huis,” zegt Gal. Hun vakantie, die begon als een kans om even aan de dagelijkse problemen te ontsnappen, is nu ontnomen door de angst en het geweld dat ze in Amsterdam hebben meegemaakt.

Lees verder