-

Algemeen

Jumbo Klant Samir laat kassa achter zonder te betalen: ‘Ik neem alles mee, geen probleem’

Nederland, ooit het land waar we trots op waren, lijkt de laatste tijd steeds meer een plek te worden die we liever willen vermijden.

Er zijn verschillende factoren die hieraan bijdragen, en het is geen toeval dat de PVV de grootste politieke partij is geworden. Veel mensen zijn simpelweg helemaal klaar met de huidige situatie.

Een voorbeeld van de problemen waarmee Nederland kampt, is te vinden in Ter Apel, waar een bepaalde groep nieuwkomers voor flinke overlast zorgt.

Hoewel we al langer wisten dat de situatie daar niet rooskleurig was, heeft een recent incident de problemen nog duidelijker in beeld gebracht.

Een asielzoeker uit Ter Apel, genaamd Samir, werd op camera geïnterviewd en vertelde zonder enige schroom dat stelen bij de plaatselijke Jumbo-supermarkt ‘heel normaal’ is.

De Telegraaf heeft Ter Apel bezocht om te zien of de situatie sindsdien verbeterd is, maar tot hun spijt is dat niet het geval.

De verslaggever rapporteert dat overvallen, bedreigingen en ongewenste intimiteiten aan de orde van de dag zijn.

De winkeliers zijn zo wanhopig geworden dat ze gezamenlijk een brandbrief hebben opgesteld om aandacht te vragen voor hun benarde situatie.

Willeke Vroom, lid van de Burgerwacht Ter Apel, merkt op dat de situatie zelfs nog erger is geworden, hoewel ze niet precies weet waarom.

Ze wijst er echter wel op dat er vanuit Den Haag te weinig actie wordt ondernomen om de problemen aan te pakken.

Klaag Beugel, van de lokale VVD-fractie, deelt haar zorgen en beschrijft de sfeer in Ter Apel als grimmig.

De overlast, veroorzaakt door een relatief kleine groep, lijkt voortdurend te blijven bestaan doordat de groep zichzelf steeds vernieuwt.

Terwijl de verslaggever het centrum van Ter Apel verkent, komt hij een jonge man genaamd Samir tegen.

Samir, die moeilijk verstaanbaar Engels spreekt, begint meteen te schreeuwen en klaagt over honger en gebrek aan eten. Hij geeft onomwonden toe dat hij boodschappen steelt bij de Jumbo-supermarkt.

Wat nog verontrustender is, is dat de politie lijkt te falen in het aanpakken van deze situatie. Ze pakken de dieven weliswaar op, maar lijken vervolgens weinig te doen om de problemen op te lossen.

In het geval van Samir fungeert de politie zelfs min of meer als een ’taxi’, waarbij hij na de diefstal simpelweg weer wordt teruggebracht.

Dit alles werpt een sombere schaduw over Nederland in het jaar 2023. De problemen lijken groter te worden en er is dringend behoefte aan doortastende maatregelen om de situatie te verbeteren.

Algemeen

Zestiger voor €1,7 miljoen opgelicht door ‘grote liefde’ en haar familie

 

Een zestigjarige man uit Kampen dacht in de herfst van zijn leven eindelijk de ware liefde te hebben gevonden. Via een datingsite ontmoette hij een vrouw die zijn wereld op zijn kop zette. Maar wat begon als een romantisch avontuur, eindigde in een financiële en emotionele nachtmerrie: binnen enkele maanden was hij bijna 1,7 miljoen euro kwijt. De vrouw, 17 jaar jong, en haar familie manipuleerden hem, bedreigden hem en mishandelden hem, waardoor hij keer op keer gedwongen werd om enorme bedragen te betalen.

Het Begin van de Fuik

De man maakte in 2019 via een promotieteam kennis met een datingsite. Daar ontmoette hij een vrouw van wie werd gezegd dat ze 30 jaar oud was. Bij hun eerste ontmoeting merkte hij echter dat ze veel jonger leek. De vrouw, slechts 17 jaar, verzekerde hem dat ze verliefd op hem was en zelfs met hem wilde trouwen. Haar Roma-familie omarmde hem en overtuigde hem ervan bij hen in te trekken om te wennen aan het leven met zijn nieuwe liefde.

Maar vanaf dat moment veranderde alles. De vrouw trok zich steeds meer terug, terwijl haar familie steeds meer geld van hem eiste. Wanneer hij twijfelde aan de oprechtheid van hun bedoelingen, werd hij telkens opnieuw overtuigd door manipulatieve acties. Zo verscheen de vrouw op een dag in een trouwjurk, en een foto van hen samen deed hem geloven dat een gezamenlijke toekomst mogelijk was.

Een Eindeloze Geldstroom

De zestiger moest keer op keer diep in de buidel tasten. Zijn zogenaamde toekomstige schoonfamilie eiste onder meer Rolex-horloges, een huis in Italië en dure Louis Vuitton-tassen. Tijdens een uitje naar Disneyland Parijs betaalde hij voor acht personen alles, van entreebewijzen tot souvenirs en maaltijden.

Bij een Louis Vuitton-winkel werd de druk ondraaglijk. Toen hij weigerde een tas van 5900 euro te betalen, omsingelden zeven familieleden hem en dwongen hem alsnog af te rekenen. Het eerste gevoel van angst sloeg toe, maar dit bleek slechts het begin van een serie incidenten.

De grootste bedragen waren echter nog schokkender. Zo betaalde hij 140.000 euro als aanbetaling voor de bruiloft, 70.000 euro voor een Italiaans huis dat onder water stond, en 120.000 euro voor een ketting die zogenaamd bij een pandjesbaas lag. Daarnaast moest hij 450.000 euro afstaan aan een pooier die beweerde recht te hebben op inkomsten van de vrouw, omdat ze in het verleden als sekswerker had gewerkt. Vrijwel alles moest in goud worden afgerekend.

Geweld en Opsluiting

Het aftroggelen van geld ging gepaard met geweld. Tijdens een vakantie in Spanje werd de man opgesloten in een woning en achtergelaten zonder pinpas. Toen hij deze terugvroeg, kreeg hij te horen dat de pas nodig was om de tol naar Nederland te betalen.

Ondanks de vele waarschuwingen in zijn hoofd, hield de vrouw hem in haar greep met lieve berichtjes. Ze zwoer op haar familie en kinderen dat ze van hem hield, terwijl ze achter zijn rug om actief betrokken was bij de manipulatie.

Rechterlijke Uitspraken

Toen de man uiteindelijk aangifte deed, was hij bijna al zijn geld kwijt. De politie startte een diepgaand onderzoek, en de rechtbank Midden-Nederland oordeelde streng. Verschillende familieleden kregen gevangenisstraffen, variërend van 5 jaar en 4 maanden tot 6,5 jaar.

Het verhaal van deze man is een schrijnend voorbeeld van hoe liefde kan worden misbruikt als dekmantel voor afpersing en geweld. Ondanks de tragedie is recht gedaan, en hopelijk dient dit als waarschuwing voor anderen die online op zoek zijn naar liefde.

Lees verder