-

Algemeen

Chateau Meiland STOPT ermee! Door ruzies geen nieuwe afleveringen meer

De Nederlandse televisiewereld werd in 2007 op zijn kop gezet toen Martien Meiland en zijn gezin hun debuut maakten in het programma ‘Ik Vertrek’.

Hun avontuur om een bed & breakfast in Frankrijk op te zetten, gevolgd door hun terugkeer naar Nederland, werd al snel een enorme hit.

In 2015 maakten ze een comeback met een terugblik in ’10 jaar Ik Vertrek’, wat hun televisiecarrière nog meer glans gaf.

De Meilandjes, altijd al ambitieus, kregen in 2019 een gouden kans van Talpa Network, die hen volgde in ‘Chateau Meiland’, en sindsdien lijken ze niet meer van het scherm af te wijken.

De realityserie werd een fenomeen, maar zoals dat vaak gebeurt met fenomenen, kan overdosering schadelijk zijn.
Martien Meiland

Het lijkt erop dat de Meilandjes misschien een beetje te vaak op televisie verschijnen, en sommige kijkers beginnen hun overmatige aanwezigheid op TV zat te worden.

Het woord “uitgemolken” komt wellicht bij sommigen op als het gaat om de Meilandjes en hun avonturen bij Talpa. Maar hoe lang kunnen ze nog doorgaan met hun televisiecarrière?
Chateau Meiland

Het lijkt erop dat zelfs Martien Meiland zelf een beetje verzadigd raakt door de constante aanwezigheid van de camera’s.

In een recent interview met Showbuzz, een tijdschrift van weekblad Weekend, onthulde Martien dat ‘Chateau Meiland’ niet voor eeuwig zal blijven bestaan.

Hij ziet zichzelf over vijf jaar in een heel ander leven, ver weg van de reality-tv. “Dan is Chateau Meiland wel klaar,” verklaarde hij.

Hij gaf aan dat ze nu hun focus leggen op hun pension Code Rosé en dat ze graag als familie samen willen wonen, maar dit keer buiten het oog van de camera.

Martien suggereert dat het einde van ‘Chateau Meiland’ en gerelateerde programma’s in zicht is, mogelijk rond 2024 of 2025.

En hoewel de Meilandjes waarschijnlijk nog wel een spectaculaire afsluiter in petto hebben, lijkt het erop dat ze langzaam maar zeker hun televisiehoofdstuk gaan afsluiten.

Een tijdperk van excentrieke televisie, luidruchtige avonturen en onvergetelijke uitspraken van Martien komt ten einde.

Het publiek zal ongetwijfeld hun unieke charme en humor gaan missen, maar soms is het gewoon tijd om verder te gaan en nieuwe wegen te verkennen.

Het is echter belangrijk op te merken dat Martien specifiek spreekt over het einde van ‘Chateau Meiland’, de realityserie.

We weten allemaal dat Martien ook nog te zien is in andere tv-programma’s zoals ‘Wie van de Drie’.

Bovendien staat binnenkort het programma ‘Chateau Meiland VIPS’ op het programma, waarin bekende Nederlanders een paar dagen komen logeren in Code Rosé en Martien ze zal interviewen.

Dus zolang Martien goede kijkcijfers blijft behalen, is het waarschijnlijk dat we hem nog wel in andere tv-programma’s zullen zien verschijnen.
Chateau Meiland

Algemeen

Zestiger voor €1,7 miljoen opgelicht door ‘grote liefde’ en haar familie

 

Een zestigjarige man uit Kampen dacht in de herfst van zijn leven eindelijk de ware liefde te hebben gevonden. Via een datingsite ontmoette hij een vrouw die zijn wereld op zijn kop zette. Maar wat begon als een romantisch avontuur, eindigde in een financiële en emotionele nachtmerrie: binnen enkele maanden was hij bijna 1,7 miljoen euro kwijt. De vrouw, 17 jaar jong, en haar familie manipuleerden hem, bedreigden hem en mishandelden hem, waardoor hij keer op keer gedwongen werd om enorme bedragen te betalen.

Het Begin van de Fuik

De man maakte in 2019 via een promotieteam kennis met een datingsite. Daar ontmoette hij een vrouw van wie werd gezegd dat ze 30 jaar oud was. Bij hun eerste ontmoeting merkte hij echter dat ze veel jonger leek. De vrouw, slechts 17 jaar, verzekerde hem dat ze verliefd op hem was en zelfs met hem wilde trouwen. Haar Roma-familie omarmde hem en overtuigde hem ervan bij hen in te trekken om te wennen aan het leven met zijn nieuwe liefde.

Maar vanaf dat moment veranderde alles. De vrouw trok zich steeds meer terug, terwijl haar familie steeds meer geld van hem eiste. Wanneer hij twijfelde aan de oprechtheid van hun bedoelingen, werd hij telkens opnieuw overtuigd door manipulatieve acties. Zo verscheen de vrouw op een dag in een trouwjurk, en een foto van hen samen deed hem geloven dat een gezamenlijke toekomst mogelijk was.

Een Eindeloze Geldstroom

De zestiger moest keer op keer diep in de buidel tasten. Zijn zogenaamde toekomstige schoonfamilie eiste onder meer Rolex-horloges, een huis in Italië en dure Louis Vuitton-tassen. Tijdens een uitje naar Disneyland Parijs betaalde hij voor acht personen alles, van entreebewijzen tot souvenirs en maaltijden.

Bij een Louis Vuitton-winkel werd de druk ondraaglijk. Toen hij weigerde een tas van 5900 euro te betalen, omsingelden zeven familieleden hem en dwongen hem alsnog af te rekenen. Het eerste gevoel van angst sloeg toe, maar dit bleek slechts het begin van een serie incidenten.

De grootste bedragen waren echter nog schokkender. Zo betaalde hij 140.000 euro als aanbetaling voor de bruiloft, 70.000 euro voor een Italiaans huis dat onder water stond, en 120.000 euro voor een ketting die zogenaamd bij een pandjesbaas lag. Daarnaast moest hij 450.000 euro afstaan aan een pooier die beweerde recht te hebben op inkomsten van de vrouw, omdat ze in het verleden als sekswerker had gewerkt. Vrijwel alles moest in goud worden afgerekend.

Geweld en Opsluiting

Het aftroggelen van geld ging gepaard met geweld. Tijdens een vakantie in Spanje werd de man opgesloten in een woning en achtergelaten zonder pinpas. Toen hij deze terugvroeg, kreeg hij te horen dat de pas nodig was om de tol naar Nederland te betalen.

Ondanks de vele waarschuwingen in zijn hoofd, hield de vrouw hem in haar greep met lieve berichtjes. Ze zwoer op haar familie en kinderen dat ze van hem hield, terwijl ze achter zijn rug om actief betrokken was bij de manipulatie.

Rechterlijke Uitspraken

Toen de man uiteindelijk aangifte deed, was hij bijna al zijn geld kwijt. De politie startte een diepgaand onderzoek, en de rechtbank Midden-Nederland oordeelde streng. Verschillende familieleden kregen gevangenisstraffen, variërend van 5 jaar en 4 maanden tot 6,5 jaar.

Het verhaal van deze man is een schrijnend voorbeeld van hoe liefde kan worden misbruikt als dekmantel voor afpersing en geweld. Ondanks de tragedie is recht gedaan, en hopelijk dient dit als waarschuwing voor anderen die online op zoek zijn naar liefde.

Lees verder