-

Algemeen

Vrouw trouwt met miljardair zonder tanden, die haar stiekem voor is!

In een opmerkelijk verhaal dat zich afspeelde in de Franse Alpen, heeft de 68-jarige Marcel Amphoux, een bohemien en bekende kluizenaar, de aandacht getrokken met zijn ongebruikelijke levensverhaal.

Marcel, die in een bescheiden houten hut woonde zonder moderne voorzieningen zoals lopend water of elektriciteit, bleek een aanzienlijk fortuin te hebben opgebouwd.

Hij bezat meerdere hectaren land in de nabijheid van het pittoreske dorpje Puy-Saint-Pierre, een regio bekend om zijn luxe hotels en skiresorts. Kortom, een bijzonder levensverhaal.

Het leven van Marcel nam een onverwachte wending toen hij Sandrine Devillard ontmoette, een vrouw uit Parijs die 21 jaar jonger was dan hij.

Zij benaderde hem eerst als vastgoedmakelaar met interesse in zijn land, maar Marcel weigerde te verkopen.

Hun relatie ontwikkelde zich echter, en ondanks de sceptische blikken van buitenstaanders, trouwden ze in het gemeentehuis van Puy-Saint-Pierre, een idyllisch dorpje omringd door sneeuwbedekte bergen.

De huwelijksceremonie trok de aandacht van vele dorpelingen. Sandrine verscheen in een elegante jurk met een opvallend geel en rood bloemenboeket, terwijl Marcel er enigszins verwilderd uitzag.

Toeschouwers uitten hun ongenoegen, met de veronderstelling dat Sandrine enkel geïnteresseerd was in Marcel’s fortuin, zoals Jacques, een inwoner, aan de Daily Express vertelde.

Na hun huwelijk bleven de twijfels over hun relatie bestaan.

Sandrine woonde voornamelijk in Parijs, terwijl Marcel in zijn Alpenhut bleef. Hun huwelijk nam een tragische wending toen Marcel omkwam bij een auto-0ngeluk, waarbij Sandrine en twee van haar vrienden het 0verleefden.

Er gingen geruchten over Sandrine’s betrokkenheid, maar bewijs hiervoor ontbrak. De situatie escaleerde toen Sandrine verklaarde dat zij de enige erfgename van Marcel was.

Dit zou haar plotseling tot multimiljonair maken. Haar plan om Marcel’s vrienden te onteigenen van het land waar zij gratis mochten wonen van Marcel, zorgde voor grote spanning.

Echter, een schokkende wending kwam toen bleek dat Marcel zijn testament had aangepast voor zijn d00d.

Hij liet al zijn bezittingen en geld na aan zijn familie en vrienden, waaronder het eigendomsrecht van de huizen die hij voor hen had gebouwd.

Sandrine daarentegen erfde niets. Ze beweerde dat de handtekening op het testament vals was en bracht de zaak voor de rechter.

In 2016 kwam het finale oordeel: de handtekening op het testament van Marcel was authentiek, zoals gemeld door de Franse krant Dici.

Dit verhaal, dat klinkt als iets uit een roman, weerspiegelt de complexiteit van menselijke relaties en de onvoorspelbaarheid van het leven.

Algemeen

‘Nederland neemt afscheid van contant geld’

Afgelopen woensdag was een regelrechte nachtmerrie voor Nederlandse ING-klanten.

Internetbankieren functioneerde ruim 12 uur lang niet, en hoewel pinnen nog mogelijk was, waren de mogelijkheden beperkt.

Terwijl ING worstelde met deze technische storing, rijst de vraag of Nederland klaar is om afscheid te nemen van contant geld.

Het is een onderwerp dat al geruime tijd in discussie is.

De storing bij ING werd volgens het bedrijf veroorzaakt door miscommunicatie tussen interne systemen.

Hoewel de exacte oorzaak nog steeds niet duidelijk is, benadrukte ING dat er geen sprake was van een cyberaanval.

Dit incident werpt echter wel de vraag op of we te afhankelijk zijn geworden van digitale banksystemen.

Benno de Winter, een ICT-expert, adviseert om altijd wat contant geld in huis te hebben, omdat technologie kan falen.

Dit incident bij ING is daar een duidelijk voorbeeld van.

Bovendien lijken veel Nederlanders niet bereid om volledig afscheid te nemen van contant geld.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Hart van Nederland onder bijna 3.300 respondenten, wil slechts 13 procent van de ondervraagden dat contant geld uit onze samenleving verdwijnt.

Een overweldigende meerderheid van 87 procent is hier tegen.

Dit wijst erop dat contant geld nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van veel Nederlanders en dat ze zich niet volledig willen overgeven aan digitale transacties.

De storing bij ING fungeert als een herinnering aan het belang van diversificatie in betaalmethoden en het behouden van de mogelijkheid om contant geld te gebruiken, zelfs in een steeds digitalere wereld.

Lees verder