-

Algemeen

Het net sluit zich: ‘Rachel Hazes veroordeeld tot twee jaar cel’

Rachel Hazes heeft in de afgelopen jaren aanzienlijke inspanningen geleverd om een van de minst geliefde BN’ers te worden, en dat doel heeft ze met succes bereikt.

Volgens haarzelf ligt de schuld elders; ze is niet uit op conflicten, maar andere mensen lijken ruzie met haar te zoeken.

Dit heeft geresulteerd in talloze juridische geschillen, althans volgens Hazes.

Inmiddels heeft Rachel ruzie met bijna iedereen, zoals zelfs haar eigen kinderen, waaronder de jonge André, het product van André Hazes en Monique.

Deze situatie is dusdanig verslechterd dat haar eigen zoon geen idee heeft wie Rachel eigenlijk is, wat een trieste ontwikkeling is.

Vroeger was er een relatie tussen Klaas Otto en Rachel Hazes, althans volgens Otto, was dit niet het geval.

Een rechtszaak tussen Klaas en Marieke, een voormalige vriendin en medewerkster van Rachel, heeft geleid tot een nederlaag voor Klaas Otto, wat geen goed nieuws is voor Hazes.

Marieke beweerde dat Rachel een envelop met 25.000 euro aan contant geld heeft ontvangen, vermoedelijk om Klaas op de loonlijst van haar bedrijf te zetten.

Het 0penbaar Min!sterie lijkt deze bewering serieus te nemen, en dit zou kunnen betekenen dat Rachel zich schuldig heeft gemaakt aan het witwassen van geld.

Hoewel het nog niet zeker is of het OM dit zal onderzoeken, heeft een oplettende lezer van NU.nl deze kwestie opgemerkt.

Indien het 0penbaar Min!sterie besluit in te grijpen, zou Rachel mogelijk veroordeeld kunnen worden tot een gev*ngenisstraf van maximaal 2 jaar, naast een aanzienlijke b0ete van 74.000 euro.

Als blijkt dat Rachel herhaaldelijk betrokken is bij dergelijke praktijken, kan de straf oplopen tot 6 tot 8 jaar achter de tral!es.
Rachel Hazes

Algemeen

‘Nederland neemt afscheid van contant geld’

Afgelopen woensdag was een regelrechte nachtmerrie voor Nederlandse ING-klanten.

Internetbankieren functioneerde ruim 12 uur lang niet, en hoewel pinnen nog mogelijk was, waren de mogelijkheden beperkt.

Terwijl ING worstelde met deze technische storing, rijst de vraag of Nederland klaar is om afscheid te nemen van contant geld.

Het is een onderwerp dat al geruime tijd in discussie is.

De storing bij ING werd volgens het bedrijf veroorzaakt door miscommunicatie tussen interne systemen.

Hoewel de exacte oorzaak nog steeds niet duidelijk is, benadrukte ING dat er geen sprake was van een cyberaanval.

Dit incident werpt echter wel de vraag op of we te afhankelijk zijn geworden van digitale banksystemen.

Benno de Winter, een ICT-expert, adviseert om altijd wat contant geld in huis te hebben, omdat technologie kan falen.

Dit incident bij ING is daar een duidelijk voorbeeld van.

Bovendien lijken veel Nederlanders niet bereid om volledig afscheid te nemen van contant geld.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Hart van Nederland onder bijna 3.300 respondenten, wil slechts 13 procent van de ondervraagden dat contant geld uit onze samenleving verdwijnt.

Een overweldigende meerderheid van 87 procent is hier tegen.

Dit wijst erop dat contant geld nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van veel Nederlanders en dat ze zich niet volledig willen overgeven aan digitale transacties.

De storing bij ING fungeert als een herinnering aan het belang van diversificatie in betaalmethoden en het behouden van de mogelijkheid om contant geld te gebruiken, zelfs in een steeds digitalere wereld.

Lees verder