-

Algemeen

Kind geboren bij vrouw van 66 jaar oud. Zo zien ze er nu uit!

Adriana Iliescu uit Roemenië staat bekend als ’s werelds oudste “nieuwe moeder”. Op de leeftijd van 66 jaar verwelkomde ze haar allereerste kind, een dochter.

Dit opmerkelijke gebeurde in 2005 en maakte wereldwijd nieuws. Het feit dat iemand op zo’n leeftijd nog moeder werd, wekte veel gemengde reacties op.

Nu, 17 jaar later, zijn er nieuwe foto’s van moeder en dochter die prachtig zijn!

Velen vreesden destijds dat de kleine Eliza op jonge leeftijd wees zou worden vanwege haar moeders opmerkelijke leeftijd.

Maar niets is minder waar, want de baby van destijds is nu een 17-jarige tiener, en Adriana geniet nog steeds volop van het leven.

Adriana beweert dat je zo oud bent als je je voelt, en zij voelt zich zo fit als een dertiger. Op 83-jarige leeftijd werkt ze nog steeds parttime als docent en schrijft ze kinderboeken.

Mocht er onverhoopt iets met Adriana gebeuren, dan is de arts die haar IVF-behandeling heeft uitgevoerd wettelijk de voogd van Eliza. Zo zal het meisje nooit alleen zijn.

Eliza doet het ook buitengewoon goed op school en lijkt in de academische voetsporen van haar moeder te treden.

In 2022 genieten ze nog steeds van elkaars gezelschap, hoewel Adriana er momenteel uitziet alsof ze Eliza’s overgrootmoeder is.

Ondanks het leeftijdsverschil lijkt dit sprookje een voorspoedig verloop te hebben. Laten we hopen dat moeder en dochter nog vele jaren samen kunnen genieten!

Bekijk hier hoe Adriana en Eliza er vandaag uitzien:

Wat is jouw mening over het feit dat Adriana moeder werd op zo’n hoge leeftijd? Deel het met ons in de reacties!

Algemeen

‘Nederland neemt afscheid van contant geld’

Afgelopen woensdag was een regelrechte nachtmerrie voor Nederlandse ING-klanten.

Internetbankieren functioneerde ruim 12 uur lang niet, en hoewel pinnen nog mogelijk was, waren de mogelijkheden beperkt.

Terwijl ING worstelde met deze technische storing, rijst de vraag of Nederland klaar is om afscheid te nemen van contant geld.

Het is een onderwerp dat al geruime tijd in discussie is.

De storing bij ING werd volgens het bedrijf veroorzaakt door miscommunicatie tussen interne systemen.

Hoewel de exacte oorzaak nog steeds niet duidelijk is, benadrukte ING dat er geen sprake was van een cyberaanval.

Dit incident werpt echter wel de vraag op of we te afhankelijk zijn geworden van digitale banksystemen.

Benno de Winter, een ICT-expert, adviseert om altijd wat contant geld in huis te hebben, omdat technologie kan falen.

Dit incident bij ING is daar een duidelijk voorbeeld van.

Bovendien lijken veel Nederlanders niet bereid om volledig afscheid te nemen van contant geld.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Hart van Nederland onder bijna 3.300 respondenten, wil slechts 13 procent van de ondervraagden dat contant geld uit onze samenleving verdwijnt.

Een overweldigende meerderheid van 87 procent is hier tegen.

Dit wijst erop dat contant geld nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van veel Nederlanders en dat ze zich niet volledig willen overgeven aan digitale transacties.

De storing bij ING fungeert als een herinnering aan het belang van diversificatie in betaalmethoden en het behouden van de mogelijkheid om contant geld te gebruiken, zelfs in een steeds digitalere wereld.

Lees verder