-

Algemeen

Kerstinkopen van 12.000 euro door bijstandsmoeder veroorzaken ophef

In het Verenigd Koninkrijk heeft een bijstandsmoeder voor ophef gezorgd met haar recente interview.

De 30-jarige Whitney Ainscough, die maandelijks rond moet komen van 1.200 pond, heeft maar liefst 10.000 pond uitgegeven aan kerstcadeaus. Dit heeft vragen opgeroepen over haar financiële situatie.

Whitney beschrijft het afgelopen jaar als ‘moeilijk’, en om die reden heeft ze besloten haar kinderen te verwennen met luxe geschenken.

Echter, de grote vraag blijft: hoe kon ze zoveel geld uitgeven, gezien haar bescheiden uitkering van 1.200 pond per maand tot begin september?

Volgens Whitney heeft ze kunnen sparen voor deze uitgaven. In een interview met The Sun legt ze uit dat haar kinderen met Kerstmis ‘grote cadeaus’ zullen ontvangen.

Ze zegt: “Ik verwen mijn kinderen omdat ze het verdienen. Mijn dochter wil een massief gouden armband ter waarde van 1.300 euro, en dat is voor mij geen probleem.”

Haar drie kinderen, Cora (11), Addison (6) en Adley (2), mogen zelfs kiezen wat ze willen hebben.

Haar dochter krijgt naast de armband ook merkkleding, een nieuwe laptop, make-up en een neuspiercing. Bovendien worden er acrylnagels en haarextensies verzorgd.

De zesjarige Addison heeft zijn zinnen gezet op een VR-headset, een Nintendo Switch, de nieuwste iPhone en een iPad, wat inderdaad opvallende aankopen zijn voor een kind van die leeftijd.

En dan is er nog het tweejarige zoontje. Whitney vertelt: “Ik ga een verblijf van twee nachten boeken in Peppa Pig World, en hij krijgt daar een suite.

Ook zal ik hem verrassen met een iPhone.”

Whitney geeft aan dat ze zich niets aantrekt van wat andere mensen denken en dat ze er trots op is.

Ze benadrukt dat ze een bijstandsmoeder is, in een goedkoop huurhuis woont, en toch duizenden euro’s uitgeeft aan haar kinderen met Kerstmis.

Haar partner, die niet de vader is van haar kinderen, krijgt echter een bescheiden cadeau, en hij begrijpt niets van de acties van zijn vriendin.

Algemeen

‘Nederland neemt afscheid van contant geld’

Afgelopen woensdag was een regelrechte nachtmerrie voor Nederlandse ING-klanten.

Internetbankieren functioneerde ruim 12 uur lang niet, en hoewel pinnen nog mogelijk was, waren de mogelijkheden beperkt.

Terwijl ING worstelde met deze technische storing, rijst de vraag of Nederland klaar is om afscheid te nemen van contant geld.

Het is een onderwerp dat al geruime tijd in discussie is.

De storing bij ING werd volgens het bedrijf veroorzaakt door miscommunicatie tussen interne systemen.

Hoewel de exacte oorzaak nog steeds niet duidelijk is, benadrukte ING dat er geen sprake was van een cyberaanval.

Dit incident werpt echter wel de vraag op of we te afhankelijk zijn geworden van digitale banksystemen.

Benno de Winter, een ICT-expert, adviseert om altijd wat contant geld in huis te hebben, omdat technologie kan falen.

Dit incident bij ING is daar een duidelijk voorbeeld van.

Bovendien lijken veel Nederlanders niet bereid om volledig afscheid te nemen van contant geld.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Hart van Nederland onder bijna 3.300 respondenten, wil slechts 13 procent van de ondervraagden dat contant geld uit onze samenleving verdwijnt.

Een overweldigende meerderheid van 87 procent is hier tegen.

Dit wijst erop dat contant geld nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van veel Nederlanders en dat ze zich niet volledig willen overgeven aan digitale transacties.

De storing bij ING fungeert als een herinnering aan het belang van diversificatie in betaalmethoden en het behouden van de mogelijkheid om contant geld te gebruiken, zelfs in een steeds digitalere wereld.

Lees verder