-

Algemeen

Wetenschappelijk bewezen: honden luisteren beter naar vrouwen dan naar mannen! (en dít is waarom)

Hoewel honden vaak beschouwd worden als de beste vrienden van mensen, blijkt uit recent onderzoek dat ze een voorkeur hebben voor wie ze gehoorzamen.

Uit een recente studie is gebleken dat honden over het algemeen beter luisteren naar vrouwen dan naar mannen.

Deze voorkeur heeft niet zozeer te maken met de hogere stem van vrouwen, maar eerder met de emotionele connectie die vrouwen vaak opbouwen met hun harige metgezellen.

Dit werd onthuld in een onderzoek uitgevoerd door The Royal Society of Open Science.

In dit onderzoek werden geluiden opgenomen van achttien verschillende honden en afgespeeld voor een groep proefpersonen, zowel mannen als vrouwen.

Deze proefpersonen moesten proberen de emoties te identificeren die de honden uitdrukten in de geluiden, zoals speelsheid, agressie, angst of blijdschap.

De resultaten toonden aan dat vrouwen aanzienlijk beter waren in het herkennen en interpreteren van de emoties van de honden dan mannen.

Dit verschil wordt vaak toegeschreven aan het feit dat vrouwen doorgaans een sterker empathisch vermogen hebben dan mannen.

Vrouwen begrijpen honden dus beter, voelen zich meer verbonden met hen, en dit heeft invloed op hoe de honden reageren.

Hierdoor ontstaat er een diepere band tussen vrouwen en hun honden.

En zoals je wel kunt begrijpen, leidt een sterkere band tot betere gehoorzaamheid van de hond. Dit lijkt allemaal heel logisch!

Deze ontdekkingen kunnen interessante implicaties hebben voor de trainingsmethoden bij honden.

Als honden over het algemeen beter reageren op vrouwen, zouden vrouwelijke trainers mogelijk effectiever kunnen zijn in bepaalde trainingscontexten.

Dit zou niet alleen van pas kunnen komen in huishoudelijke situaties, maar ook bij professionele training, zoals bij hulphonden of p0litiehonden.

Dit inzicht kan dus bijdragen aan het verbeteren van communicatie en trainingsmethoden tussen honden en hun trainers, wat uiteindelijk kan resulteren in een effectievere en harmonieuzere samenwerking.

Algemeen

Prinses Alexia is dolverliefd op deze bekende Nederlandse rapper

Prinses Alexia blijkt helemaal gek te zijn van rapper Frenna, zo maakte Koning Willem-Alexander bekend tijdens hun werkbezoek aan de Verenigde Staten.

Het Koninklijk paar is momenteel op werkbezoek in de staten Georgia en New York, en tijdens hun bezoek aan de beroemde Patchwerk Recording Studios in Atlanta werd duidelijk dat Prinses Alexia een grote fan is van de Nederlandse rapper Frenna. Deze studio staat bekend om zijn illustere opnamesessies met iconen als Madonna, Outkast, Tupac en Beyoncé.

Gisteren waren hiphopartiesten zoals Needlz, Troy Taylor en SMURV aanwezig, samen met de Nederlandse artiesten Frenna en Rotjoch. Het was een unieke gelegenheid voor het Koningspaar om een kijkje te nemen in deze wereldberoemde studio.

Ze kregen de kans om te zien hoe Frenna zijn muziek creëert en mochten zelfs een tijdje achter de mengpanelen plaatsnemen.

Rapper Frenna is zeer vereerd dat het Koningspaar hun werkplek bezocht heeft en heeft met enthousiasme gesproken over zijn muzikale achtergrond en inspiraties. Het Koninklijk Huis benadrukt het belang van hiphop als cultureel en economisch fenomeen, niet alleen voor Atlanta maar ook voor de bredere regio van Fulton County in de Verenigde Staten.

Prinses Alexia’s bewondering voor Frenna werd met plezier gedeeld door het Koninklijk paar, dat de culturele impact van hiphop erkende. Het bezoek aan de Patchwerk Recording Studios bood een uniek inkijkje in de muziekwereld van een stad die vaak wordt aangeduid als de hiphophoofdstad van de VS. Een bezoek aan deze historische studio, waar legendarische albums zijn opgenomen, was voor het Koningspaar een bijzondere ervaring.

Rapper Frenna, die een groeiende fanbase heeft in zowel Nederland als internationaal, was onder de indruk van de interesse van het Koningspaar in zijn werk.

Zijn ontmoeting met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zal zeker een hoogtepunt zijn in zijn carrière.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Lees verder