-

Algemeen

Heftigste storm in aantocht: ”Het hele land gaat plat”

Vandaag begint de maandagochtend met bewolking en geleidelijk aan regen vanuit het zuidwesten die zich over verschillende gebieden verspreidt.

In de loop van de middag zal de neerslag zich naar het oosten van het land verplaatsen, terwijl in het westen steeds meer zonnige periodes te zien zullen zijn.

Waarschuwing voor harde wind
Helaas brengt dit weerbericht ook minder gunstig nieuws met zich mee, want er wordt een krachtige wind verwacht vanuit het westen, waarbij windsnelheden tot wel 75 kilometer per uur kunnen bereikt worden.

Het KNMI heeft geen half werk gedaan en heeft code geel afgegeven voor alle twaalf provincies, wat betekent dat iedereen alert moet zijn.

Automobilisten en mensen die buitenactiviteiten hebben gepland, kunnen aanzienlijke hinder ondervinden van deze harde wind, aldus het weerinstituut.

Mogelijke impact op het treinverkeer
Er bestaat een mogelijkheid dat het treinverkeer wordt verstoord, vooral als er bomen op het spoor belanden als gevolg van de wind. Ook kunnen er vertragingen optreden in het luchtverkeer.

Matige temperaturen
De temperaturen blijven relatief mild en schommelen tussen de 11 en 15 graden. In de avond wordt het op de meeste plaatsen droog, maar waakzaamheid blijft geboden.

Dit geldt met name voor kustbewoners, waar nog steeds windstoten tot 75 kilometer per uur kunnen voorkomen. Later op de avond en ’s nachts zal het Waddengebied worden getroffen.

Onverbiddelijke storm op komst: “Het hele land gaat plat”
Wie zich daar bevindt, kan te maken krijgen met windstoten tot wel 90 kilometer per uur, vergezeld van hevige regenval.

Dinsdag
Ook dinsdag belooft een onstuimige dag te worden, met afwisselingen tussen bewolking, zon en regen.

De harde wind zal aanhouden, vooral in het noordelijke kustgebied, waar windstoten tot 75 kilometer per uur kunnen voorkomen.

In de loop van de middag wordt de regen intenser en kunnen hagel en onweersbuien voorkomen. De temperaturen schommelen tussen de 13 en 14 graden.

In de avond volgt opnieuw regen, terwijl hagel en onweer zich aan de kustgebieden kunnen voordoen. De temperaturen zullen dan dalen naar zo’n zes tot 10 graden. Wees voorbereid!

Algemeen

‘Nederland neemt afscheid van contant geld’

Afgelopen woensdag was een regelrechte nachtmerrie voor Nederlandse ING-klanten.

Internetbankieren functioneerde ruim 12 uur lang niet, en hoewel pinnen nog mogelijk was, waren de mogelijkheden beperkt.

Terwijl ING worstelde met deze technische storing, rijst de vraag of Nederland klaar is om afscheid te nemen van contant geld.

Het is een onderwerp dat al geruime tijd in discussie is.

De storing bij ING werd volgens het bedrijf veroorzaakt door miscommunicatie tussen interne systemen.

Hoewel de exacte oorzaak nog steeds niet duidelijk is, benadrukte ING dat er geen sprake was van een cyberaanval.

Dit incident werpt echter wel de vraag op of we te afhankelijk zijn geworden van digitale banksystemen.

Benno de Winter, een ICT-expert, adviseert om altijd wat contant geld in huis te hebben, omdat technologie kan falen.

Dit incident bij ING is daar een duidelijk voorbeeld van.

Bovendien lijken veel Nederlanders niet bereid om volledig afscheid te nemen van contant geld.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Hart van Nederland onder bijna 3.300 respondenten, wil slechts 13 procent van de ondervraagden dat contant geld uit onze samenleving verdwijnt.

Een overweldigende meerderheid van 87 procent is hier tegen.

Dit wijst erop dat contant geld nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van veel Nederlanders en dat ze zich niet volledig willen overgeven aan digitale transacties.

De storing bij ING fungeert als een herinnering aan het belang van diversificatie in betaalmethoden en het behouden van de mogelijkheid om contant geld te gebruiken, zelfs in een steeds digitalere wereld.

Lees verder