-

Algemeen

Gezin met 3 kleine kinderen gedwongen hun woning te verlaten: “Dit is onacceptabel”

Een gezin met drie jonge kinderen, waaronder een baby van vijf maanden, wordt gedwongen hun huidige woning te verlaten door woningcorporatie Talis. De reden? Ze verblijven in een seniorenflat, en dit heeft tot een nijpende situatie geleid. Vader Arie staat voor een onmogelijke uitdaging en vreest dakloos te worden.

Gezin in een Seniorenflat
Dit gezin woont momenteel in seniorenflat De Meiberg, een woonomgeving waar voornamelijk oudere bewoners met scootmobielen de sfeer bepalen, en de gangen worden gedomineerd door rollators. Echter, voor één van de appartementen staan kinderfietsen, want hier wonen Arie (61), Naomi (30), Nathan (5), Jesse (2), en de pasgeboren Tamara van vijf maanden.

Het gezin woont in een tweekamerappartement, met slechts één slaapkamer waar alle bedden in zijn gepropt. Het is een krappe ruimte, maar Arie klaagt niet. Hij vertelt ons: “We zijn hier heel tevreden. De kinderen vinden het erg knus.” Hij benadrukt dat alle bewoners de aanwezigheid van de jonge kinderen waarderen. “Ze fleuren ervan op en willen de baby graag even aanraken. Je kunt aan hun gezichten zien dat het hen goed doet.”

Echter, hier ligt het probleem. Het is simpelweg niet toegestaan om met een gezin in dit seniorencomplex te wonen. Woningcorporatie Talis wil dat het gezin vertrekt, maar gezien de huidige krapte op de woningmarkt lijkt dit een vrijwel onmogelijke opgave. Particuliere huur is financieel niet haalbaar voor de familie, en voor een sociale huurwoning bedraagt de wachtlijst maar liefst 13 jaar, terwijl hun verzoek om urgentie keihard is afgewezen. Dit is verre van gunstig nieuws.

Zwangerschap en Keuzes
Maar hoe is Arie eigenlijk in deze woning terechtgekomen? Na zijn scheiding van zijn ex-vrouw woonde hij tijdelijk bij zijn broer in Cuijk.

Arie werkte als leraar Nederlands in de Randstad en ging af en toe naar Suriname om op adem te komen. Daar ontmoette hij Naomi, ook een lerares Nederlands, en ze werden halsoverkop verliefd, trouwden, en kregen samen een kind.

Toen zijn broer een relatie kreeg, moest Arie vertrekken. Omdat hij geen betaalbare sociale huurwoning kon vinden, besloot hij in Nederland te blijven werken en af en toe naar Suriname te gaan, in afwachting van een geschikte woning. Hij stemde in met een woning in het seniorencomplex, op voorwaarde dat hij daar zonder zijn gezin zou wonen.

Maar het liep anders. Kort nadat hij terugkeerde naar Nederland, raakte Naomi onverwacht zwanger. Arie achtte het onverantwoord om zijn vrouw met twee jonge kinderen in Suriname achter te laten.

Hij stond voor een onmogelijke keuze: “Moest ik naar Suriname gaan, naar mijn gezin, mijn baan opzeggen, en mijn collega’s en leerlingen in de steek laten? Of moest ik mijn gezin tegen de afspraak in naar Nederland laten komen om bij mij te zijn? Ik zat met de rug tegen de muur.”

Geen Alternatief
Arie koos voor het laatste: “Ik had geen andere optie. We hadden al besloten dat zij naar Nederland zouden komen, zeker gezien de gezondheidsproblemen van ons zoontje.”

“De gezondheidszorg in Suriname is onvoldoende. Het gaat economisch niet goed en als leraar verdien je er weinig. Je kunt er geen gezin onderhouden.”

Daarom wil Arie niet emigreren. Hij is Nederlander, en zijn kinderen hebben ook de Nederlandse nationaliteit. Ze hebben het recht om hier te wonen.

Naomi moet nog een jaar studeren om haar diploma hier erkend te krijgen. Pas daarna, met twee inkomens, zullen ze in staat zijn om iets duurders te huren of te kopen. Maar dat zal komend jaar nog niet haalbaar zijn.

Afwijzing van Urgentieaanvraag
Arie heeft geprobeerd om urgentie te verkrijgen, maar dit is afgewezen omdat de commissie van mening is dat zijn woonprobleem is ontstaan door ‘verwijtbaar gedrag’.

Hij heeft beroep aangetekend, maar de uitkomst daarvan is nog onbekend. Als hij het beroep verliest, vreest hij dat Talis snel wil dat het gezin vertrekt, en dan staan ze op straat.

Talis, de woningcorporatie, geeft aan dat ze willen voorkomen dat het zover komt. Ze zeggen in gesprek te zijn en te zoeken naar een passende oplossing. Echter, gezien het gebrek aan beschikbare woningen lijkt dit een uitdagende taak. Toch blijft de corporatie zich inspannen om te voorkomen dat het gezin dakloos wordt. Een van de opties die wordt overwogen, is woningruil. Dit zou een mogelijke uitweg kunnen bieden, waarbij senioren die in grotere woningen verblijven en naar De Meiberg willen verhuizen, mogelijk kunnen ruilen met Arie, hoewel zijn appartement al geruime tijd op de lijst staat zonder succes.

Algemeen

Zó steenrijk is B&B Vol Liefde-Albert, die gastheer is van veel trouwende BN’ers

Albert Diks schittert in het nieuwe seizoen van het populaire programma B&B Vol Liefde. In Spanje, nabij Barcelona, beheert hij een indrukwekkend kasteel dat dienstdoet als een luxe bed and breakfast. Het imposante landgoed, voorzien van alle denkbare luxe, roept nieuwsgierigheid op naar de achtergrond en het vermogen van deze flamboyante gastheer. Het tijdschrift QUOTE heeft onderzocht hoe rijk Albert daadwerkelijk is, en het resultaat is verbluffend: Albert is buitengewoon welgesteld.

De Rijkdom van Albert Diks in B&B Vol Liefde

Albert’s kasteel, een majestueus pand met 57 kamers, meerdere zwembaden, diverse restaurants en bijna 100 personeelsleden, werd in 1999 door hem en zijn toenmalige vrouw gekocht. Het is een bewijs van zijn aanzienlijke rijkdom en goede smaak. De welvaart van Albert is deels te danken aan zijn familie, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de beddenindustrie. Zijn broers, Rob, Mark en Pieter Diks, brachten in de jaren ’90 de matrassengigant Beter Bed naar de beurs. Albert, die ook aandeelhouder was, profiteerde mee van het succes.

“Na de verkoop van Beter Bed gingen Rob, Mark en Pieter verder in de beddenbusiness met Swiss Sense. Ze staan gebroederlijk in de Quote 500 op plek 278, met in 2023 een geschat gezamenlijk vermogen van €220 miljoen,” aldus het vakblad QUOTE.

Een Kasteel voor BN’ers

Het kasteel van Albert is niet alleen een luxe verblijf voor toeristen, maar ook een populaire trouwlocatie voor bekende Nederlanders. Onder anderen Nicolette van Dam en Bas Smit hebben hier hun huwelijksgeloften uitgewisseld. Ook oud-profvoetballer Demy de Zeeuw trouwde hier met Daniëlle, en zanger Jeroen van der Boom gaf hier acht jaar geleden zijn ja-woord. Het kasteel biedt een idyllische en sprookjesachtige setting voor een onvergetelijke huwelijksdag.

Albert’s Zoektocht naar Liefde in B&B Vol Liefde

De grote vraag die fans van B&B Vol Liefde bezighoudt, is of Albert zelf ook zijn ware liefde zal vinden in het programma. Met zijn charmante persoonlijkheid en indrukwekkende achtergrond lijkt hij een aantrekkelijke kandidaat voor veel vrouwen. Het programma biedt hem de perfecte kans om niet alleen zijn luxe B&B te promoten, maar ook om een romantische partner te vinden die zijn leven en passie deelt.

Het Kasteel: Een Overzicht

Albert’s kasteel is een ware oase van luxe en comfort. Het pand biedt:

  • 57 Kamers: Ruime en prachtig ingerichte kamers, elk met een uniek karakter.
  • Meerdere Zwembaden: Verschillende zwembaden, zowel binnen als buiten, voor ontspanning en recreatie.
  • Diverse Restaurants: Hoogwaardige eetgelegenheden die een breed scala aan culinaire ervaringen bieden.
  • Bijna 100 Personeelsleden: Een toegewijd team dat zorgt voor een vlekkeloze service en een onvergetelijke ervaring voor de gasten.

De Weg naar Succes

Albert’s weg naar succes begon met de familieonderneming in de beddenindustrie. Door slimme investeringen en strategische beslissingen wisten de broers Diks hun bedrijf, Beter Bed, naar de beurs te brengen, wat hen aanzienlijke financiële winst opleverde. Na de verkoop van Beter Bed bleven ze actief in de branche met Swiss Sense, waardoor hun vermogen alleen maar verder groeide.

Een Leven van Luxe en Invloed

Het leven van Albert en zijn familie kenmerkt zich door luxe en invloed. Hun successen in de beddenindustrie hebben hen niet alleen financiële onafhankelijkheid gegeven, maar ook een zekere status in de zakenwereld. Het vermogen om een kasteel van dergelijke omvang en grandeur te bezitten en te onderhouden, spreekt boekdelen over hun welvaart en smaak.

De Toekomst van Albert in B&B Vol Liefde

Met zijn deelname aan B&B Vol Liefde staat Albert op het punt een nieuw hoofdstuk in zijn leven te beginnen. Terwijl hij zijn gasten verwelkomt in zijn prachtige kasteel en hen de ervaring van hun leven biedt, zoekt hij zelf naar die ene speciale persoon die zijn leven compleet kan maken. De kijkers van B&B Vol Liefde zullen met spanning volgen of Albert zijn droomvrouw zal vinden en of zijn luxueuze levensstijl een inspiratie zal zijn voor zijn toekomstige partner.

Conclusie

Albert Diks is een man van aanzienlijke rijkdom en invloed, wiens leven een boeiende combinatie is van zakelijk succes en persoonlijke zoektocht naar liefde. Zijn deelname aan B&B Vol Liefde biedt een fascinerend inkijkje in het leven van een man die alles lijkt te hebben, maar nog steeds op zoek is naar de ware liefde. Met zijn indrukwekkende kasteel nabij Barcelona als decor, belooft dit seizoen van B&B Vol Liefde een mix van romantiek, luxe en intriges te worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Danielle (@danielle.dezeeuw)

Lees verder