-

Algemeen

Verdrietig nieuws: GTST-acteur Geert Hoes (40) heeft niet lang meer

Triest nieuws bereikt ons uit de mediawereld, waar voormalig Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur Geert Hoes (40) heeft aangekondigd dat hij ernstig z!ek is.

In een uiterst emotionele Facebook-post deelt Hoes mee dat hij al meer dan twee maanden in het z!ekenhuis verblijft.

Hij onthult dat hij ernstig z!ek is en inmiddels 35 kilo is afgevallen. De oorzaak is een zeldzame bacterie in zijn lichaam, evenals een parasiet.

Hoes beschrijft de situatie als volgt: “Voor sommige artsen is het een echte ‘jackpot’ omdat ze deze bacterie nog nooit in hun lange carrière hadden gezien, maar er alleen over hadden gelezen. Voor mij is het persoonlijk een nachtmerrie.”

Hij vervolgt: “Het is nog niet helemaal duidelijk of deze bacterie zich gewoon in mijn lichaam wil vestigen, of dat het ook verantwoordelijk is voor de wisselende symptomen, die soms erger zijn dan op andere momenten.” Hoes uit zijn emoties over deze moeilijke periode.

Het nieuws wordt nog somberder, want naast de bacterie heeft Geert Hoes ook te maken met een parasiet in zijn lichaam, die normaal gesproken alleen voorkomt in verre tropische gebieden.

Desondanks heeft deze parasiet ernstige gevolgen voor zijn gezondheid. Hoes beschrijft het als “alsof ik van binnenuit word opgegeten”, met het gevoel van beestjes onder zijn huid, door zijn lichaam en hoofd, wat leidt tot ontstekingen op verschillende plaatsen in zijn lichaam.

Hoes deelt dat de behandeling een langdurig proces zal zijn en dat sommige medicijnen hem soms z!eker maken vanwege bijwerkingen.

Hij is regelmatig in en uit het z!ekenhuis voor behandelingen en hoopt dat deze aanpak de gewenste resultaten zal opleveren.

Dit nieuws is een herinnering aan de fragiliteit van de gezondheid en het belang van empathie en steun voor mensen die met ernstige gezondheidsproblemen te maken hebben.

Onze gedachten zijn bij Geert Hoes en we wensen hem alle moed en kracht toe tijdens zijn moeilijke reis naar herstel.

Algemeen

‘Nederland neemt afscheid van contant geld’

Afgelopen woensdag was een regelrechte nachtmerrie voor Nederlandse ING-klanten.

Internetbankieren functioneerde ruim 12 uur lang niet, en hoewel pinnen nog mogelijk was, waren de mogelijkheden beperkt.

Terwijl ING worstelde met deze technische storing, rijst de vraag of Nederland klaar is om afscheid te nemen van contant geld.

Het is een onderwerp dat al geruime tijd in discussie is.

De storing bij ING werd volgens het bedrijf veroorzaakt door miscommunicatie tussen interne systemen.

Hoewel de exacte oorzaak nog steeds niet duidelijk is, benadrukte ING dat er geen sprake was van een cyberaanval.

Dit incident werpt echter wel de vraag op of we te afhankelijk zijn geworden van digitale banksystemen.

Benno de Winter, een ICT-expert, adviseert om altijd wat contant geld in huis te hebben, omdat technologie kan falen.

Dit incident bij ING is daar een duidelijk voorbeeld van.

Bovendien lijken veel Nederlanders niet bereid om volledig afscheid te nemen van contant geld.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Hart van Nederland onder bijna 3.300 respondenten, wil slechts 13 procent van de ondervraagden dat contant geld uit onze samenleving verdwijnt.

Een overweldigende meerderheid van 87 procent is hier tegen.

Dit wijst erop dat contant geld nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van veel Nederlanders en dat ze zich niet volledig willen overgeven aan digitale transacties.

De storing bij ING fungeert als een herinnering aan het belang van diversificatie in betaalmethoden en het behouden van de mogelijkheid om contant geld te gebruiken, zelfs in een steeds digitalere wereld.

Lees verder