-

Algemeen

Echtpaar steelt geld van eigen ouders om luxe leven te kunnen leiden

Het vertrouwen binnen families wordt vaak als vanzelfsprekend beschouwd, omdat familieleden meestal degenen zijn die ons ondersteunen in goede en slechte tijden.

Helaas kan dit vertrouwen soms ernstig worden geschonden, zoals in een recente zaak in Engeland, waar een echtpaar schuldig is bevonden aan grootschalige verduistering van het geld van de ouders van de man.

Volgens een rapport van de Britse krant Mirror, was de zoon belast met de financiën van zijn bejaarde ouders, die niet langer in staat waren om hun eigen bankzaken te beheren.

De ouders hadden hun zoon gevraagd om hulp, zodat essentiële kosten, zoals rekeningen, tijdig betaald konden worden.

In plaats van op verantwoorde wijze met het geld om te gaan, besloot het echtpaar om het geld uit te geven aan buitensporige luxe.

Het koppel verbraste enorme sommen geld, waaronder £117.000 aan all-inclusive vakanties, prijzige hotelaccommodaties, gastronomische maaltijden, Chanel-handtassen en waardevolle sieraden.

Ze genoten van luxueuze veertiendaagse uitstapjes naar Jamaica en Cabo Verde, gaven aanzienlijk uit aan de renovatie van hun eigen keuken, en de vrouw onderging zelfs een tandheelkundige ingreep ter waarde van £9.000.

Bovendien verkochten ze het ouderlijk huis voor aanzienlijk minder geld dan de vraagprijs, waarbij ze de opbrengst rechtstreeks in hun eigen zakken staken.

Op sociale media blonken ze uit in het laten zien van hun extravagantie, maar uiteindelijk bleef er van de rekeningen van de ouders slechts een fractie over.

Het echtpaar werd aangeklaagd en veroordeeld voor ernstige fra*de, m!sbruik van vertrouwen en het witwassen van geld, waarbij ze een gev*ngenisstraf van zes jaar kregen, zoals gerapporteerd door de Mirror.

Deze verraderlijke daden hebben aanzienlijke gevolgen gehad voor het gezinsleven van de bejaarde ouders.

De moeder is helaas 0verleden en de vader is nu alleen achtergebleven.

Algemeen

‘Nederland neemt afscheid van contant geld’

Afgelopen woensdag was een regelrechte nachtmerrie voor Nederlandse ING-klanten.

Internetbankieren functioneerde ruim 12 uur lang niet, en hoewel pinnen nog mogelijk was, waren de mogelijkheden beperkt.

Terwijl ING worstelde met deze technische storing, rijst de vraag of Nederland klaar is om afscheid te nemen van contant geld.

Het is een onderwerp dat al geruime tijd in discussie is.

De storing bij ING werd volgens het bedrijf veroorzaakt door miscommunicatie tussen interne systemen.

Hoewel de exacte oorzaak nog steeds niet duidelijk is, benadrukte ING dat er geen sprake was van een cyberaanval.

Dit incident werpt echter wel de vraag op of we te afhankelijk zijn geworden van digitale banksystemen.

Benno de Winter, een ICT-expert, adviseert om altijd wat contant geld in huis te hebben, omdat technologie kan falen.

Dit incident bij ING is daar een duidelijk voorbeeld van.

Bovendien lijken veel Nederlanders niet bereid om volledig afscheid te nemen van contant geld.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Hart van Nederland onder bijna 3.300 respondenten, wil slechts 13 procent van de ondervraagden dat contant geld uit onze samenleving verdwijnt.

Een overweldigende meerderheid van 87 procent is hier tegen.

Dit wijst erop dat contant geld nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van veel Nederlanders en dat ze zich niet volledig willen overgeven aan digitale transacties.

De storing bij ING fungeert als een herinnering aan het belang van diversificatie in betaalmethoden en het behouden van de mogelijkheid om contant geld te gebruiken, zelfs in een steeds digitalere wereld.

Lees verder