-

Algemeen

Cilly Dartell (66) neemt afscheid: “Einde nabij, artsen kunnen niets doen”

De ernstig zieke Cilly Dartell (66) heeft zeer verdrietig nieuws gekregen. Ze heeft te horen gekregen dat de longkanker is uitgezaaid.

De ziekte heeft zich inmiddels verspreid naar haar buikvlies en zit nu ook rond haar rechternier.

Aan Story laat Cilly op hartverscheurende wijze weten over het einde dat haar te wachten staat.

Artsen hebben haar medegedeeld dat ze helaas niets meer voor haar kunnen doen. En dat is aangekomen als een mokerslag.

“Ik weet sinds 2019 dat ik longkanker fase vier heb, met uitzaaiingen. Mijn longarts zei toen dat er mensen zijn die de vijf jaar halen.”

“Ik schrok daar heel erg van. Vijf jaar is niks. Ik wilde nog minimaal tien, vijftien jaar leven,” zo vertelt Cilly aan Story.

Cilly heeft in de afgelopen jaren meerdere chemokuren en immuuntherapieën gehad. Gesteund door haar man Jan Cocheret en hun twee kinderen, gaf ze de hoop niet op.

“Ik was letterlijk doodziek, maar uitzaaiingen krompen of waren stabiel. Daardoor krijg je toch hoop. Hoop dat ik net een van die mensen zou zijn bij wie het een chronische ziekte wordt.”

Verdrietig genoeg gaat dat niet gebeuren. Cindy vertelt aan Story dat ze weet dat ze gaat overlijden. “Ze kunnen niet zeggen hoe lang ik nog heb.”

“Het kan een maand zijn, maar misschien ook wel twee maanden.” We wensen Cilly en de familie veel sterkte met dit heftige nieuws.

Cilly Dartell is een presentatrice die bij het grote publiek voornamelijk bekend werd dankzij het programma Hart van Nederland. Ze presenteerde het van 1996 tot 2012. Ook presenteerde ze Shownieuws. Cilly Dartell kun je ook kennen van musicals.

Zo speelde ze onder meer een hoofdrol in de Annie M.G. Schmidt-musical De dader heeft het gedaan. Ook was Dartell te zien in de musical Grease.

Op het moment van schrijven woont Cilly is het Amerikaanse Florida. Ze is getrouwd met Jan Cocheret, die piloot van beroep is. Samen hebben ze twee zoons.

Algemeen

‘Nederland neemt afscheid van contant geld’

Afgelopen woensdag was een regelrechte nachtmerrie voor Nederlandse ING-klanten.

Internetbankieren functioneerde ruim 12 uur lang niet, en hoewel pinnen nog mogelijk was, waren de mogelijkheden beperkt.

Terwijl ING worstelde met deze technische storing, rijst de vraag of Nederland klaar is om afscheid te nemen van contant geld.

Het is een onderwerp dat al geruime tijd in discussie is.

De storing bij ING werd volgens het bedrijf veroorzaakt door miscommunicatie tussen interne systemen.

Hoewel de exacte oorzaak nog steeds niet duidelijk is, benadrukte ING dat er geen sprake was van een cyberaanval.

Dit incident werpt echter wel de vraag op of we te afhankelijk zijn geworden van digitale banksystemen.

Benno de Winter, een ICT-expert, adviseert om altijd wat contant geld in huis te hebben, omdat technologie kan falen.

Dit incident bij ING is daar een duidelijk voorbeeld van.

Bovendien lijken veel Nederlanders niet bereid om volledig afscheid te nemen van contant geld.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Hart van Nederland onder bijna 3.300 respondenten, wil slechts 13 procent van de ondervraagden dat contant geld uit onze samenleving verdwijnt.

Een overweldigende meerderheid van 87 procent is hier tegen.

Dit wijst erop dat contant geld nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van veel Nederlanders en dat ze zich niet volledig willen overgeven aan digitale transacties.

De storing bij ING fungeert als een herinnering aan het belang van diversificatie in betaalmethoden en het behouden van de mogelijkheid om contant geld te gebruiken, zelfs in een steeds digitalere wereld.

Lees verder