-

Algemeen

Buurt raakt geïrriteerd door moskee die vier keer per dag oproept tot gebed: “Is dit nog wel Nederland?”

Buurtbewoners in de omgeving van de Taibah-moskee bij metrostation Kraaiennest in Amsterdam zijn geïrriteerd omdat ze dagelijks vier keer worden geconfronteerd met de gebedsoproep.

De luide oproep schalt minutenlang door de luidsprekers, waarbij “Allahu Akbar” op maximaal volume wordt uitgeroepen, en dit heeft de wijkbewoners tot het uiterste gedreven.

Vijf bewoners van de nieuwbouwwijk achter de moskee hebben hun zorgen geuit en besloten om bij elkaar te komen om hun frustraties te bespreken.

Een van hen zegt: “Het is zeer luid en langdurig, en lijkt onnodig, want de bezoekers van de moskee komen van ver. Op vrijdagen staat de hele buurt vol met geparkeerde auto’s.”

Een buurvrouw uit haar ongenoegen ook: “We hebben er helemaal niets mee te maken, maar we horen het heel duidelijk, zelfs met gesloten ramen en deuren!”

De vrouw is er helemaal klaar mee en overweegt serieus om te verhuizen. Ze merkt op: “Dit lijkt niet meer op Nederland.”

De vijf buurtbewoners, die anoniem willen blijven maar toch hun zorgen delen met De Telegraaf, benadrukken dat ze geen problemen hebben met de moskee zelf.

Ze erkennen dat de moskee een verbindende rol speelt in de buurt en regelmatig open dagen organiseert. Onder het vorige bestuur was het contact goed.

De moskee, die al sinds 1985 bestaat, heeft de versterkte gebedsoproep pas anderhalf jaar geleden ingevoerd, wat leidde tot klachten van de bewoners.

Ze hebben hun zorgen geuit bij het stadsdeelbestuur, maar tot nu toe lijken ze weinig gehoor te vinden.

Volgens Mohammed Asief, een vertegenwoordiger van de moskee, was de versterker voorheen niet in gebruik vanwege de weersomstandigheden.

Hij zegt: “De installatie ging vaak kapot door het Nederlandse weer, omdat het hier vaak regent.”

Hij benadrukt dat de gebedsoproep juist gunstig is voor de buurt en mensen aanspoort om te bidden, wat volgens hem helpt bij het oplossen van problemen in de buurt.

Hoewel vier keer per dag al als storend wordt ervaren door niet-islamitische buurtbewoners, is het in werkelijkheid de bedoeling dat de oproep vijf keer per dag klinkt.

Uit begrip voor de buurt wordt de oproep echter niet gedaan voor zonsopgang en na tien uur ’s avonds.

In een reactie heeft De Telegraaf van het stadsdeel vernomen dat religieuze instellingen wettelijk toegestaan zijn om geluidsoverlast te veroorzaken.

Algemeen

Oranjefans laaiend na onthulling Ronald Koeman: ”Ontslaan die man”

Het Nederlands Elftal is gisteren aangekomen in Berlijn, waar ze vanavond tegen Oostenrijk spelen om de groepswinst veilig te stellen. Tijdens de persconferentie onthulde bondscoach Ronald Koeman wie er vanavond in de spits zal staan. Tot frustratie van velen wordt dat opnieuw Memphis Depay. Ondanks zijn matige prestaties in de afgelopen wedstrijden, blijft Koeman vertrouwen in de aanvaller. In dit artikel bekijken we Koeman’s keuze voor Depay, de impact op het team, en de reacties van zowel fans als spelers.

Koeman’s Vertrouwen in Depay

“Depay is Beter”

Ronald Koeman liet er geen twijfel over bestaan: Memphis Depay zal vanavond opnieuw in de spits staan. Koeman heeft een hoge dunk van de rappende speler en is vastberaden hem niet op de bank te zetten. Ondanks Depay’s slechte prestaties in de afgelopen wedstrijden, waaronder een bijzonder teleurstellend optreden tegen Frankrijk, blijft de bondscoach overtuigd van zijn kwaliteiten. Koeman verklaarde dat hij, gezien Depay’s blessureverleden, niet had verwacht dat hij in topvorm zou verkeren. Toch blijft hij hem verkiezen boven een topfitte Wout Weghorst.

Geen Discussiepunt voor Koeman

Voor Koeman is de keuze voor Depay geen discussiepunt. “Memphis is een speler die uit het niets iets kan forceren. Hij heeft een meerwaarde,” aldus de bondscoach. Volgens Koeman is Depay essentieel voor het team, zelfs als hij niet op zijn best is. “Het elftal heeft hem nodig,” stelde Koeman. Hij benadrukte ook dat Depay het team nodig heeft om op het juiste moment te worden ingespeeld. “Op de training is hij bovendien wel goed in vorm,” voegde hij eraan toe.

De Reactie van Wout Weghorst

Weghorst’s Ambities

Wout Weghorst, die zichzelf steeds dichter bij een basisplaats zag komen, zal deze lofzang over Depay met frustratie hebben aangehoord. De spits heeft hard gewerkt en indrukwekkende prestaties geleverd, wat bij fans de vraag oproept wat hij nog meer moet doen om in de basis te komen. Het feit dat hij ondanks zijn topvorm op de bank blijft, zorgt voor onbegrip en ergernis.

Reacties van de Fans

Frustratie en Onbegrip

De keuze voor Depay heeft ook onder fans voor veel frustratie gezorgd. Op sociale media, zoals X, roepen sommigen zelfs om het ontslag van Koeman. Fans zijn met stomheid geslagen dat een speler die slecht heeft gepresteerd, de voorkeur krijgt boven een topfitte en gemotiveerde Weghorst. De onvrede onder de supporters groeit, en velen begrijpen de keuze van de bondscoach niet.

De Impact op het Nederlands Elftal

Kansen en Risico’s

Koeman’s beslissing om vast te houden aan Depay brengt zowel kansen als risico’s met zich mee. Als Depay zijn vorm terugvindt en een beslissende rol speelt in de wedstrijd tegen Oostenrijk, kan Koeman’s vertrouwen gerechtvaardigd blijken. Echter, als Depay opnieuw faalt, kunnen de gevolgen voor het team en de positie van de bondscoach ernstig zijn.

De Toekomst van Oranje

Koeman heeft duidelijk gemaakt dat hij gelooft in de meerwaarde van Depay voor het team. “Het elftal heeft hem nodig,” herhaalde hij. De toekomst van Oranje hangt volgens de bondscoach in belangrijke mate af van Depay’s prestaties. Als het team succesvol is met Depay in de spits, kan dit de weg vrijmaken voor verdere successen in het toernooi.

Conclusie

De keuze van Ronald Koeman om Memphis Depay opnieuw in de spits te zetten tegen Oostenrijk is omstreden. Ondanks Depay’s slechte vorm in recente wedstrijden, blijft de bondscoach vertrouwen in zijn kwaliteiten. Dit besluit heeft geleid tot frustratie bij zowel fans als spelers, met name bij Wout Weghorst, die zichzelf dicht bij een basisplaats zag komen. De komende wedstrijd zal bepalend zijn voor de verdere koers van het Nederlands Elftal en kan Koeman’s keuze bevestigen of ondermijnen. De toekomst van Oranje hangt af van de prestaties van Depay en de beslissingen van Koeman, wat het verloop van het toernooi spannend en onvoorspelbaar maakt.

Lees verder