-

Algemeen

Albert Heijn bedriegt op slimme wijze een groot aantal klanten met deze tactiek!

Supermarktketen Albert Heijn heeft voor 0phef gezorgd door een aanpassing in de manier waarop prijzen worden aangeduid op verpakkingen.

Met name oudere klanten ervaren hierdoor verwarring en kl*chten zijn binnengekomen van mensen die bij de kassa gec0nfronteerd werden met hogere kosten.

De verandering houdt in dat prijsbordjes van bijvoorbeeld gevulde koeken en andere versgebakken producten nu de prijs per stuk aangeven, in plaats van de prijs voor de hele verpakking.

Dit kan tot misle!ding leiden, omdat in een verpakking doorgaans meerdere items zitten, zoals drie, vier of vijf gevulde koeken.

Klanten worden daardoor pas bij de kassa gec0nfronteerd met de hogere prijs, zonder zich bewust te zijn van de prijs per stuk.

Albert Heijn lijkt hiervan bewust te profiteren, omdat ze erop vertrouwen dat veel klanten niet opletten en daardoor meer producten verkocht worden.

Ondanks kritiek van de toezichthouder ACM, heeft de supermarktketen aangegeven dat zij de prijsaanduiding op deze manier willen behouden.

Een woordvoerder van Albert Heijn verwees naar het feit dat de elektronische bordjes ‘centraal’ worden aangestuurd en dat niet elk filiaal dezelfde hoeveelheid producten in een verpakking stopt, wat kan leiden tot prijsverschillen op sommige plekken.

Dit excuus lijkt echter niet overtuigend, omdat elektronische bordjes handmatig aangepast kunnen worden.

Klanten die de situatie als ongunstig ervaren en niet te veel producten willen kopen, kunnen volgens de woordvoerder de producten ook gewoon per stuk aanschaffen.

Deze verandering heeft geleid tot verdeelde meningen onder klanten.

Sommigen vinden dat Albert Heijn klanten probeert te misle!den door deze sluwe truc, terwijl anderen het juist slimme marketing vinden.

De discussie blijft voortduren, en klanten blijven hun ervaringen delen en hun mening geven over dit onderwerp.

Wat vind jij van de aanpassing van Albert Heijn? Laat het ons weten in de reacties!

Algemeen

‘Nederland neemt afscheid van contant geld’

Afgelopen woensdag was een regelrechte nachtmerrie voor Nederlandse ING-klanten.

Internetbankieren functioneerde ruim 12 uur lang niet, en hoewel pinnen nog mogelijk was, waren de mogelijkheden beperkt.

Terwijl ING worstelde met deze technische storing, rijst de vraag of Nederland klaar is om afscheid te nemen van contant geld.

Het is een onderwerp dat al geruime tijd in discussie is.

De storing bij ING werd volgens het bedrijf veroorzaakt door miscommunicatie tussen interne systemen.

Hoewel de exacte oorzaak nog steeds niet duidelijk is, benadrukte ING dat er geen sprake was van een cyberaanval.

Dit incident werpt echter wel de vraag op of we te afhankelijk zijn geworden van digitale banksystemen.

Benno de Winter, een ICT-expert, adviseert om altijd wat contant geld in huis te hebben, omdat technologie kan falen.

Dit incident bij ING is daar een duidelijk voorbeeld van.

Bovendien lijken veel Nederlanders niet bereid om volledig afscheid te nemen van contant geld.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Hart van Nederland onder bijna 3.300 respondenten, wil slechts 13 procent van de ondervraagden dat contant geld uit onze samenleving verdwijnt.

Een overweldigende meerderheid van 87 procent is hier tegen.

Dit wijst erop dat contant geld nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van veel Nederlanders en dat ze zich niet volledig willen overgeven aan digitale transacties.

De storing bij ING fungeert als een herinnering aan het belang van diversificatie in betaalmethoden en het behouden van de mogelijkheid om contant geld te gebruiken, zelfs in een steeds digitalere wereld.

Lees verder