-

Algemeen

Zoraya (28) heeft besloten een einddatum te stellen, het leven is te zwaar voor haar

Sinds haar achttiende heeft Zoraya Ter Beek contact met de GGD. Na talloze therapieën en medicatie heeft ze geconcludeerd dat het “leven niet lukt” en daarom heeft ze besloten een euthan*sietraject te starten.

Tot haar grote teleurstelling staat ze op een wachtlijst van maar liefst 2,5 jaar.

Voor Zoraya staat het behouden van haar eigenwaarde voorop. Ze vertelt aan RTL Nieuws dat ze haar uiterste best heeft gedaan.

“Eigenlijk wil ik niet weg, maar het leven lukt niet. Dan moet je kiezen tussen z!ek oud worden of de eer aan jezelf houden.”

Haar verleden op school was getekend door hevig pesten, wat haar somber maakte. “Als volwassene draag je dat ook nog met je mee.”

De GGZ en therapie hebben haar geholpen om hiermee om te gaan. Ondanks verbetering bleef ze echter suïcidaal. “Kijk, je leert dingen wel een plekje geven, maar therapie is nu ook weer geen wondermiddel. Dus, ja.”

Op haar 28e heeft Zoraya geen fysieke gezondheidsproblemen, maar ze verlangt simpelweg naar het beëindigen van haar leven omdat ze niet kan omgaan met haar psychische lijden.

Ze heeft contact gezocht met het Expertisecentrum Euth*nasie, nadat haar eigen huisarts en psychiater weigerden betrokken te zijn bij haar traject vanwege de complexiteit ervan. Zoraya begrijpt hun standpunt wel en zegt, “Het zijn ook gewoon mensen, he.”

Maar het blijkt niet eenvoudig om uit het leven te stappen, zoals Zoraya zelf heeft ondervonden. De wachttijd hangt af van de diagnose en de regio waar iemand woont.

Zoraya was zich bewust van de wachttijd, die online werd vermeld. Na twee jaar had ze nog steeds niets gehoord.

Telefonisch kreeg ze te horen dat ze nog minstens twee tot zes maanden extra moest wachten. Ondanks dit bleef ze haar dagelijkse bezigheden voortzetten, zoals boodschappen doen en naar de sportschool gaan. “Het leven gaat gewoon door, het kan niet op pauze,” zegt ze.

Toch is de lange wachttijd moeilijk, vooral vanwege de voortdurende onzekerheid. “Het is 2,5 jaar afvragen: waar doe ik het voor. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het vol te houden is.”

Bovendien voldoet Zoraya niet aan de zes wettelijke eisen voor euth*nasie bij psychisch lijden, wat betekent dat ze een afwijzing kan verwachten. Ze geeft echter aan dat als dit gebeurt, ze het waarschijnlijk zelf zal proberen.

Ze heeft nooit getwijfeld om door te zetten, ondanks de bezorgdheid van haar omgeving dat ze het misschien niet zou volhouden.

In die 2,5 jaar moest ze hen regelmatig geruststellen dat ze geen impulsieve beslissing zou nemen en geduldig zou wachten op het traject.

Inmiddels heeft Zoraya het eerste gesprek gehad en voelt ze zich weer gelukkig, hoewel dit samenviel met het 0verlijden van een vriendin door euth*nasie.

Ze moet echter nog tal van gesprekken voeren die zes tot twaalf maanden kunnen duren, en daarna wordt haar leven binnen zes weken beëindigd.

Tot die tijd probeert ze te genieten van de momenten die ze heeft. “Ik vind het leuk om koffie te drinken met mijn vriend en bezoek te krijgen van vrienden.”

Ze kan nog lachen en plezier hebben met anderen. Hoewel ze haar favoriete datum om naar het hiernamaals te gaan niet deelt, is één ding zeker: ze wil Kerstmis nog vieren omdat ze er dol op is.

Algemeen

52-jarige model laat zien hoe ze eruit ziet in een badpak

In een tijdperk waarin de perceptie van schoonheid voortdurend verandert en nieuwe uitdagingen met zich meebrengt, staat Allegra Cole centraal in een discussie over de grenzen van esthetische aanpassingen.

Met haar 52 jaar heeft Allegra een reis doorgemaakt van conventionele schoonheid naar een extreem geïndividualiseerde visie hierop.

Haar verhaal biedt een unieke inkijk in de dynamiek van schoonheidsidealen en de persoonlijke en sociale implicaties daarvan.

Model

Allegra begon haar carrière in de modellenwereld op 30-jarige leeftijd, een fase die het begin markeerde van een diepgaande transformatie, zowel fysiek als professioneel.

Oorspronkelijk had ze een uiterlijk dat velen als conventioneel mooi beschouwden, maar zij begon aan een zoektocht naar een unieke vorm van schoonheid die haar onderscheidde in een competitieve industrie.

Deze transformatie was niet alleen een persoonlijke keuze, maar ook een statement in een branche die vaak wordt bekritiseerd om zijn rigide en smalle schoonheidsnormen.

Chirurgie

De beslissing van Allegra om meerdere plastische chirurgieprocedures te ondergaan en haar lichaam drastisch te veranderen, weerspiegelt haar provocatieve kijk op wat schoonheid kan betekenen.

Haar keuzes hebben geleid tot een lichaam dat zij als perfect beschouwt, hoewel het vaak wordt gezien als een extreme afwijking van conventionele normen.

Deze keuzes dwingen ons na te denken over onze collectieve normen over schoonheid en de mate waarin individuen hun lichaam mogen aanpassen in de zoektocht naar zelfexpressie en tevredenheid.

Strijd

De ingrijpende fysieke veranderingen van Allegra hadden een diepgaande impact op haar persoonlijke relaties, vooral op haar huwelijk.

De weigering van haar echtgenoot om haar esthetische keuzes te accepteren na meer dan twee decennia samen, leidde uiteindelijk tot een scheiding.

Dit aspect van haar leven belicht de vaak over het hoofd geziene emotionele en relationele kosten van extreme schoonheidsingrepen. Het stelt ook vragen over de compromissen en grenzen binnen persoonlijke relaties en het belang van ondersteuning en begrip van dierbaren.

Kritiek

Op sociale media heeft Allegra een platform gevonden waar ze zowel steun als kritiek ontvangt. Haar volgers variëren van diehard fans die haar keuzes vieren tot critici die haar beslissingen in twijfel trekken.

Deze interacties benadrukken de rol van sociale media als een moderne arena voor het debatteren en vormgeven van schoonheidsnormen. Ze bieden een venster op hoe publieke figuren zoals Allegra de percepties van schoonheid kunnen beïnvloeden en tegelijkertijd de grenzen van acceptatie kunnen testen.

Reflectie

Allegra Cole’s verhaal werpt licht op de complexiteit van persoonlijke en publieke percepties van schoonheid in onze hedendaagse cultuur.

Haar ervaringen dagen ons uit om na te denken over de vrijheid van individuele expressie tegenover sociale acceptatie en de impact van esthetische keuzes op persoonlijk welzijn en sociale relaties.

Belangrijkste punten van het artikel

  • De Keuze van Persoonlijke Schoonheid: Allegra’s keuzes benadrukken de autonomie van het individu in het definiëren van persoonlijke schoonheid.
  • Impact op Relaties: De invloed van esthetische keuzes op intieme relaties belicht de noodzaak van ondersteuning en acceptatie binnen persoonlijke verbintenissen.
  • Rol van Sociale Media: Sociale media spelen een cruciale rol in het vormgeven van en reageren op hedendaagse schoonheidsnormen, en fungeren als zowel een steunpunt als een platform voor kritiek.
  • Culturele Normen en Waarden: Allegra’s verhaal nodigt uit tot een bredere discussie over culturele schoonheidsstandaarden en de spanning tussen individuele vrijheid en maatschappelijke verwachtingen.

Conclusie

Allegra Cole’s benadering van schoonheid biedt een diepgaand inzicht in de persoonlijke en maatschappelijke dynamiek van esthetische keuzes.

Haar verhaal onderstreept de complexiteit van schoonheid in de moderne tijd en roept op tot een bredere acceptatie van diverse schoonheidsidealen.

Allegra’s reis van conventionele naar geïndividualiseerde schoonheid toont niet alleen haar persoonlijke moed, maar ook de voortdurende evolutie van wat schoonheid betekent in onze samenleving.

Terwijl ze kritiek en steun ontvangt, blijft haar verhaal een krachtige reminder van de autonomie en vrijheid die ieder individu heeft om hun eigen pad te kiezen in de zoektocht naar zelfexpressie en tevredenheid.

Lees verder