-

Nieuwste

Kim, een hardwerkende moeder, heeft bijna niets over: ”Met dit bedrag moet ik de hele maand doen”

Het leven in Nederland wordt steeds zwaarder, vooral financieel. Alles wordt in rap tempo duurder, maar de inkomens stijgen niet evenredig. Zelfs mensen met een baan vinden het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen.

Een persoon die deze uitdagingen uit eigen ervaring kent, is Kim de Vries. Ze werkt als verpleegkundige en woont met haar twee kinderen in een eengezinswoning.

Kim, een werkende moeder, heeft moeite om rond te komen: “Met dit budget moet ik de hele maand zien door te komen.”

Ze huurt een particuliere woning en verdient een salaris van ongeveer 1.800 euro.

Haar huur bedraagt echter 1.100 euro, en dan komen daar nog alle andere vaste lasten bij, zoals gas, water, elektriciteit, abonnementen en verzekeringen. Na het betalen van al deze kosten blijft er slechts 125 à 120 euro over.

“Van dit bedrag moet ik niet alleen eten, maar ook mijn tank vullen. Elke maand begin ik eigenlijk met een tekort van ongeveer 240 euro”, vertelt ze aan de Telegraaf.

Kim werkt momenteel 28 uur per week en overweegt om meer te gaan werken.

Echter, als ze dat doet, komt ze in aanmerking voor kindertoeslag, maar verliest ze haar huidige toeslag van ongeveer 300 euro per maand.

Hierdoor zou ze er financieel nog verder op achteruitgaan.

Kim’s financiële problemen begonnen toen haar relatie strandde en ze met haar kinderen terug moest verhuizen naar Wilnis, waar haar ouders wonen.

Het vinden van een betaalbare woning bleek een grote uitdaging te zijn. Ze voelt zich gedwongen om daar te wonen, omdat ze anders geen dak boven haar hoofd heeft.

Hoewel Kim hard werkt en zich aan alle regels houdt, kan ze nauwelijks rondkomen en moet ze naar de Voedselbank. Het is schrijnend dat in Nederland werkende mensen in armoede leven en het nog moeilijker hebben dan mensen met lagere inkomens.

Kim had nooit verwacht dat ze in deze situatie zou belanden. “Nee, nee, nee. Dit is onvoorstelbaar. Ik ben een hardwerkende vrouw die haar uiterste best doet, maar ik zie geen enkele verbetering. Het frustreert me enorm.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder