-

Economie

Jort Kelder heeft een enorme hekel aan arme mensen en wil dat ze hun stemrecht inleveren

Presentator en podcastmaker Jort Kelder heeft zich in zijn column in het Financieele Dagblad kritisch uitgelaten over de nivellering in Nederland en het vermeende ‘pesten van rijke mensen zoals hijzelf’.

Jort Kelder uitte zijn frustratie over de vermeende overmatige nivellering in ons land.

Hij vergeleek de belastingtarieven in Nederland met die in Duitsland en betreurde het Nederlandse toptarief van 49,5 procent voor al het inkomen boven de 73.000 euro.

Volgens hem houdt dit in dat mensen voornamelijk werken voor de overheid, omdat bijna de helft van hun inkomsten naar de schatkist gaat.

Hij merkte op dat Duitsers pas vanaf 277.826 euro te maken krijgen met een belastingtarief van 45 procent en wenste dat Nederland vergelijkbare tarieven had.

Hij betoogde dat de elite niet langer gepest moest worden en deed een oproep om te stoppen met wat hij als nivelleren beschouwde.

In het verleden heeft Jort Kelder ook controversiële uitspraken gedaan over arme mensen.

Hij stelde dat mensen die minder dan 5.000 euro belasting per jaar betalen, geen rechten zouden moeten hebben omdat ze volgens hem niet bijdragen aan de samenleving.

Hij opperde dat ze geen stemrecht zouden moeten hebben en verwees naar de negentiende eeuw als een tijdperk waarin dat het geval was.

Jort Kelder is bekend om zijn welvarende levensstijl en heeft in het verleden publieke aandacht getrokken, onder andere in een juridisch geschil met Google over nepadvertenties waarin zijn afbeelding werd gebruikt om cryptomunten te promoten.

Hij gaf toe dat hij tijdens dat incident dronken was en schreef zijn opmerkingen toe aan overmoed na een stevige lunch.

Jort Kelder, die bekendstaat om zijn uitgesproken meningen, heeft met zijn recente uitspraken opnieuw de nodige ophef veroorzaakt.

Zijn opmerkingen over de belastingtarieven en nivellering in Nederland werden zowel bekritiseerd als geprezen, afhankelijk van de politieke overtuigingen van mensen.

Sommigen zien in zijn betoog een verdediging van het behoud van financiële incentives voor hard werken en ondernemen, terwijl anderen het als een gebrek aan begrip voor de bredere maatschappelijke verantwoordelijkheid van vermogende individuen beschouwen.

De discussie over belastingen en nivellering is complex en blijft een punt van debat in Nederland en andere landen. Het roept vragen op over inkomensongelijkheid, herverdeling van rijkdom en sociale rechtvaardigheid.

Hoewel Jort Kelder zijn uitspraken soms met humor relativeert en soms toeschrijft aan overmatig dr*nkgebruik, blijven zijn opinies vaak onderwerp van gesprek en discussie in de media en de samenleving als geheel.

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder