-

Algemeen

John (70) krijgt een triest geschenk van zijn werkgever na 42 jaar trouwe dienst.

De 70-jarige John uit het Californische Sunol verovert momenteel het internet. Na een indrukwekkende carrière van 42 jaar bij hetzelfde bedrijf vond hij het tijd om met pensioen te gaan.

Pensioen
John had maar liefst 42 jaar lang zijn toewijding aan hetzelfde bedrijf gegeven. Zijn beloning voor deze buitengewone toewijding was echter ongelooflijk teleurstellend.

Zijn werkgever besloot hem te belonen met een barbecuefeestje en een cadeaubon ter waarde van 20 dollar. Een magere beloning voor 42 jaar trouwe dienst!

Een van John’s collega’s, Soniah, keek met verbazing naar deze beloning en besloot er een video over te maken op TikTok. Sindsdien is het verhaal van John viraal gegaan.

Crowdfunding
Nadat honderden mensen hadden gereageerd op de video, startte Soniah een GoFundMe-campagne om geld in te zamelen voor John. Het (niet nader genoemde) bedrijf kreeg veel kritiek te verduren.

Volgens Soniah was John een bijzonder betrouwbare en enthousiaste medewerker. Hij kwam 42 jaar lang dagelijks met de bus naar zijn werk en had nog lang niet met pensioen willen gaan.

“In een tijd waarin jobhoppen steeds populairder wordt bij de jongere generatie, bleef John loyaal. Hij was een waardevolle kracht.”

Op de GoFundMe-pagina schreef ze dat John geen vrouw of kinderen heeft, maar wel een neefje waar hij dol op is.

“Laten we John wat gezelschap bieden of iets om te doen, zodat hij weet dat hij geliefd is,” aldus Sonia op de donatiepagina.

Wereldwijde steun
Het verhaal van Soniah verspreidde zich over de hele wereld, en mensen van over de hele wereld begonnen te doneren.

Monica Cole schreef: “Hey John, ga lekker ontspannen! Maak een reis met je neefje naar Disneyland!”

Benjamin Jones uit Sydney, Australië, haalde een gedicht aan van Dylan Thomas genaamd ‘Do not go gently into that good night’.

Dit ontroerende gedicht moedigt mensen aan om juist aan het einde van hun leven te genieten en te vieren.

De GoFundMe-pagina heeft inmiddels bijna 38.000 euro opgehaald voor John. Op woensdag werd John beheerder van de pagina en kreeg hij toegang tot de donaties. Hij was er stil van.

@m3nta11y1ll1

A true legend. If you didnt hear the full story from my page, do not belive anything else. Day 1s have know we did this together start to finish. Spotlight on the Donors !!! Great work !!! ♥️🫶🏽🙌🙏

♬ original sound – DJ Soniahchand 🎧

Algemeen

‘Nederland neemt afscheid van contant geld’

Afgelopen woensdag was een regelrechte nachtmerrie voor Nederlandse ING-klanten.

Internetbankieren functioneerde ruim 12 uur lang niet, en hoewel pinnen nog mogelijk was, waren de mogelijkheden beperkt.

Terwijl ING worstelde met deze technische storing, rijst de vraag of Nederland klaar is om afscheid te nemen van contant geld.

Het is een onderwerp dat al geruime tijd in discussie is.

De storing bij ING werd volgens het bedrijf veroorzaakt door miscommunicatie tussen interne systemen.

Hoewel de exacte oorzaak nog steeds niet duidelijk is, benadrukte ING dat er geen sprake was van een cyberaanval.

Dit incident werpt echter wel de vraag op of we te afhankelijk zijn geworden van digitale banksystemen.

Benno de Winter, een ICT-expert, adviseert om altijd wat contant geld in huis te hebben, omdat technologie kan falen.

Dit incident bij ING is daar een duidelijk voorbeeld van.

Bovendien lijken veel Nederlanders niet bereid om volledig afscheid te nemen van contant geld.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Hart van Nederland onder bijna 3.300 respondenten, wil slechts 13 procent van de ondervraagden dat contant geld uit onze samenleving verdwijnt.

Een overweldigende meerderheid van 87 procent is hier tegen.

Dit wijst erop dat contant geld nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van veel Nederlanders en dat ze zich niet volledig willen overgeven aan digitale transacties.

De storing bij ING fungeert als een herinnering aan het belang van diversificatie in betaalmethoden en het behouden van de mogelijkheid om contant geld te gebruiken, zelfs in een steeds digitalere wereld.

Lees verder