-

Algemeen

Paulien (56) vindt heel veel geld in woning van 0verleden schoonvader, maar zegt niks

Paulien, een 56-jarige vrouw, was bezig met het opruimen van de flat van haar overleden schoonvader toen ze plotseling een aanzienlijke som geld ontdekte. In een flits besloot ze al het geld in haar handtas te stoppen.

Een Onverwachte Vondst

Paulien deelde haar verhaal met Libelle: “Ik was samen met mijn zwager en schoonzus bezig met het opruimen van de flat van mijn 0verleden schoonvader.

Terwijl ik de versleten onderlegger van zijn bureau oppakte, begon er plotseling briefgeld uit te vallen.

Talloze biljetten van 100 en 50 euro dwarrelden tevoorschijn. Ik was geschrokken en bleef als aan de grond genageld staan.”

Paulien (56) ontdekt geld in het huis van haar schoonvader en besluit alles te houden

“Verward keek ik om me heen om te zien of er iemand in de buurt was, maar iedereen was boven. Ik aarzelde geen moment, pakte snel mijn handtas en stopte al het geld erin alsof mijn leven ervan afhing.”

“Net op het moment dat ik mijn tas dichtritste, ging de deur open. Ik werd knalrood en verzon tegen mijn schoonzus dat ik een opvlieger had. Ze merkte niets!”

Een Bedrag van 7.000 Euro

Ze vervolgde haar verhaal: “Toen ik thuiskwam, vertelde ik het aan mijn man. Samen telden we het geld en kwamen we uit op een bedrag van meer dan 7.000 euro.”

“Ik stelde voor om het voor onszelf te houden en mijn man was het daar volledig mee eens. Alle verantwoordelijkheid voor de zorg van zijn vader was op onze schouders terechtgekomen.”

“Zijn andere twee kinderen hadden zich volledig teruggetrokken toen hij begon te dementeren. Ik heb met liefde voor die man gezorgd, en ik vind dat we dit extraatje wel verdiend hebben.”

“Voel ik me schuld!g? Nee, eigenlijk niet. Ik geef er de voorkeur aan om het zelf te houden in plaats van het te delen met mijn schoonfamilie. Is dat erg?”

Algemeen

‘Nederland neemt afscheid van contant geld’

Afgelopen woensdag was een regelrechte nachtmerrie voor Nederlandse ING-klanten.

Internetbankieren functioneerde ruim 12 uur lang niet, en hoewel pinnen nog mogelijk was, waren de mogelijkheden beperkt.

Terwijl ING worstelde met deze technische storing, rijst de vraag of Nederland klaar is om afscheid te nemen van contant geld.

Het is een onderwerp dat al geruime tijd in discussie is.

De storing bij ING werd volgens het bedrijf veroorzaakt door miscommunicatie tussen interne systemen.

Hoewel de exacte oorzaak nog steeds niet duidelijk is, benadrukte ING dat er geen sprake was van een cyberaanval.

Dit incident werpt echter wel de vraag op of we te afhankelijk zijn geworden van digitale banksystemen.

Benno de Winter, een ICT-expert, adviseert om altijd wat contant geld in huis te hebben, omdat technologie kan falen.

Dit incident bij ING is daar een duidelijk voorbeeld van.

Bovendien lijken veel Nederlanders niet bereid om volledig afscheid te nemen van contant geld.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Hart van Nederland onder bijna 3.300 respondenten, wil slechts 13 procent van de ondervraagden dat contant geld uit onze samenleving verdwijnt.

Een overweldigende meerderheid van 87 procent is hier tegen.

Dit wijst erop dat contant geld nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van veel Nederlanders en dat ze zich niet volledig willen overgeven aan digitale transacties.

De storing bij ING fungeert als een herinnering aan het belang van diversificatie in betaalmethoden en het behouden van de mogelijkheid om contant geld te gebruiken, zelfs in een steeds digitalere wereld.

Lees verder