-

Algemeen

Moeder schaamt zich erg voor haar zoon: ‘Ik ben teleurgesteld dat mijn kind heel dom is’

Het ervaren van het ouderschap wordt vaak beschouwd als een van de meest bijzondere momenten in iemands leven. Louise, een vrouw van 44 jaar, deelt dit gevoel, maar ze koestert ook gevoelens van teleurstelling jegens haar kind.

Louise en haar echtgenoot hebben beide een universitaire opleiding voltooid. Ze hadden gehoopt dat hun kinderen in hun voetsporen zouden treden.

In een interview met het online magazine JMOuders deelt Louise haar verhaal over hoe ze haar man Paul ontmoette. De vonk tussen hen sloeg over tijdens hun tweede jaar van de studie.

“De eerste elf jaar van ons samenzijn stonden volledig in het teken van studeren en carrière maken. Maar uiteindelijk wilden we een gezin stichten.”

“Ik heb dit met Paul besproken. We wilden graag een kind en het liefst een jongen. Dat was onze grote wens. Als het een meisje zou zijn, zouden we dat minder leuk vinden.”

In de eerste drie jaar van zijn leven zei zoon Guus vrijwel niets, maar daarna begon zijn spraak geleidelijk te ontwikkelen. “We wisten niet of dit normaal was of niet.”

“Op de basisschool wees een lerares ons erop dat hij weinig sprak en wat hij zei was onverstaanbaar. Dat was al teleurstellend voor mij. We hebben toen een logopedist ingeschakeld om zijn spraak te stimuleren.”

“Het enige waar hij goed in was, was gym. Dan hoefde hij niet met leren bezig te zijn en kon hij zijn energie kwijt.”

“Ondanks dat mijn man en ik dit al zagen aankomen, kreeg hij aan het einde van de basisschool een VMBO-Kader advies. Dat was een harde klap.”

“Mijn man is trots op hem en steunt hem volledig. Maar ikzelf voel teleurstelling dat mijn zoon niet zo slim is als ik had gehoopt. Ik verwachtte gewoon dat hij intelligent zou zijn.”

“Ik voel me beschaamd. Als mensen vragen wat mijn zoon studeert, lieg ik en zeg ik dat hij op het gymnasium zit. Het is moeilijk om eerlijk te zijn.”

“Ik zie wel dat Guus ontzettend gelukkig is. Hij zit nu in de tweede klas en haalt zesjes op zijn rapport. Hij wil graag met auto’s werken. Monteur worden is zijn passie.”

Algemeen

‘Nederland neemt afscheid van contant geld’

Afgelopen woensdag was een regelrechte nachtmerrie voor Nederlandse ING-klanten.

Internetbankieren functioneerde ruim 12 uur lang niet, en hoewel pinnen nog mogelijk was, waren de mogelijkheden beperkt.

Terwijl ING worstelde met deze technische storing, rijst de vraag of Nederland klaar is om afscheid te nemen van contant geld.

Het is een onderwerp dat al geruime tijd in discussie is.

De storing bij ING werd volgens het bedrijf veroorzaakt door miscommunicatie tussen interne systemen.

Hoewel de exacte oorzaak nog steeds niet duidelijk is, benadrukte ING dat er geen sprake was van een cyberaanval.

Dit incident werpt echter wel de vraag op of we te afhankelijk zijn geworden van digitale banksystemen.

Benno de Winter, een ICT-expert, adviseert om altijd wat contant geld in huis te hebben, omdat technologie kan falen.

Dit incident bij ING is daar een duidelijk voorbeeld van.

Bovendien lijken veel Nederlanders niet bereid om volledig afscheid te nemen van contant geld.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Hart van Nederland onder bijna 3.300 respondenten, wil slechts 13 procent van de ondervraagden dat contant geld uit onze samenleving verdwijnt.

Een overweldigende meerderheid van 87 procent is hier tegen.

Dit wijst erop dat contant geld nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van veel Nederlanders en dat ze zich niet volledig willen overgeven aan digitale transacties.

De storing bij ING fungeert als een herinnering aan het belang van diversificatie in betaalmethoden en het behouden van de mogelijkheid om contant geld te gebruiken, zelfs in een steeds digitalere wereld.

Lees verder