Connect with us

Economie

Bekende Nederlandse actrice plotseling 0verleden

Met diepe droefheid melden we vandaag tragisch nieuws. Het 0verlijden van Wimie Wilhelm is zojuist bekendgemaakt, en ze is veel te jong van ons heengegaan.

Haar agentschap Montecatine heeft aangekondigd dat de Nederlandse actrice op slechts 62-jarige leeftijd is 0verleden na een kort z!ekbed.

Bekendheid als wachtcommandant Els Peeters in Baantjer
Bij het grote publiek staat Wilhelm vooral bekend om haar rol als wachtcommandant Els Peeters in de succesvolle televisieserie Baantjer.

Ze vertolkte deze rol van 1998 tot 2006. Echter, Wilhelm’s veelzijdigheid reikte verder, aangezien ze tevens te zien was in andere populaire producties, waaronder Flodder, Flikken Maastricht, en speelde ze in de films Kruimeltje en Pietje Bell.

Recentelijk was ze te bewonderen als literair agente in de serie Bestsellerboy en gaf ze gestalte aan de trol Nanette in de fantasy-serie Panduloria.

Ook in het theater heeft ze haar sporen nagelaten met optredens, zoals met haar collega’s argôt Ros en Bodil de la Parra, waarmee ze de voorstellingen van “Onder Vrouwen” creëerde.

Met haar 0verlijden verliest Nederland een uiterst gerespecteerde persoonlijkheid.

Diepbedroefd
Op Instagram deelde Richard Groenendijk, die de afgelopen 14 jaar nauw met haar heeft samengewerkt, zijn diepe verdriet over haar 0verlijden.

“Het is niet te bevatten, maar onze allerliefste Wimie is na een kort z!ekbed 0verleden.” Groenendijk noemde het een ‘voorrecht’ om haar te hebben gekend.

“Een positief, eigenzinnig mens met een hart van goud, waarin voor veel mensen plek was. Marko en ik hielden ontzettend veel van je en dat zullen we ook altijd blijven doen.

Daar komt de d00d niet tussen. Maar we zijn nu kapot van verdriet. En niet te weinig. Dag lieverd, je was een feest van een vrouw.”