Connect with us

Economie

Amsterdammer redt verstrikte jonge zwaan, ouders vallen hem aan.

Een man in Amsterdam mag zich kronen tot de held van de dag. Hij redde namelijk een jonge zwaan die verstrikt zat in het water. De ouders van het zwaantje zagen dat heel anders en begonnen de redder aan te vallen.

In het filmpje zien we hoe de man in het water het beestje probeert los te wrikken, en dat terwijl de grote zwanen hem aanvallen. De man slaat zijn armen om zich heen om zich te beschermen tegen hun aanval.

Uiteindelijk slaagt de redder erin om het diertje los te krijgen. De toeschouwers bedankten hem met een daverend applaus! Terwijl de man uit het water klimt, blijven de grote zwanen, wellicht mama ene papa, naar hem blazen.

Dierenbescherming

De dierenbescherming kwam ter plaatse, maar zij hoefden hun kleren niet nat te maken. De filmer van het tafereel zegt dat het voorval zondagavond plaatsvond bij een gracht aan het Kattenburgerplein.