-

Nieuwste

Wederom noodweer op komst: ”Het gaat los, code rood!”

Na de ravage die storm Poly heeft aangericht in ons land, zal het weerbeeld voor morgen en overmorgen drastisch veranderen.

We kunnen namelijk een tropische hitte verwachten. Echter, volgens de specialisten zal er op zondag ook zwaar 0nweer zijn.

Tropische warmte
Met een zuidoostenwind wordt het morgen op grote schaal “tropisch warm”, zo meldt Weeronline op Twitter. De hoogste temperaturen worden verwacht in het oosten en zuidoosten van het land.

Daar kunnen de temperaturen oplopen tot 33 of 34 graden. Voor degenen die dit weekend van plan zijn om op onze prachtige stranden te vertoeven, is het goed nieuws, want zij kunnen genieten van maar liefst 30 graden.

Ondanks de hitte kan het benauwd aanvoelen door de hoge luchtvochtigheid. In de tweede helft van de middag zal er aan zee een stevige wind opsteken, waardoor het wat afkoelt.

Hoewel de zon volop zal schijnen, zal de sluierbewolking in het zuiden van Nederland in de loop van de middag toenemen.

De avond belooft spannend te worden, met mogelijk lokaal 0nweer. Regenval zal echter minimaal zijn, al kan er lokaal een bui vallen.

Onweer
Overmorgen (zondag) zal het kurkdroog zijn. De temperatuur zal al vroeg oplopen tot tropische waarden. In het oosten van het land kan het kwik stijgen tot zo’n 30 graden.

Hoewel het zondag warm wordt, zal de bewolking al snel toenemen. Rond het middaguur zal het flink guur aanvoelen. Er worden dan ook zware 0nweersbuien verwacht.

In de loop van de middag zullen er zware onweersbuien ontstaan boven het noorden van Frankrijk en België.

Deze buien zullen zondagmiddag en -avond over ons land trekken. Bij deze buien is er kans op stevig 0nweer, hagel en veel regen in korte tijd. Dit gaat gepaard met fikse windst0ten.

Na het weekend
Vanaf maandag draait de wind naar westelijke richtingen. Dit betekent dat er minder warme lucht wordt aangevoerd.

Maandag zal het nog steeds aangenaam zijn met temperaturen tussen de 23 en 27 graden, maar daarna zal de temperatuur dalen.

De temperaturen zullen dan schommelen tussen de 20 en 25 graden. Ook kunnen we vrijwel dagelijks regen verwachten, wat natuurlijk perfect past bij ons typisch Nederlandse klimaat.

Opmerkelijk genoeg zullen de regenbuien na het weekend juist passen bij het Hollandse klimaat waar we bekend om staan.
warm weer

De natuur zal zich verfrissen na de hittegolf, en de boeren zullen blij zijn met de neerslag voor hun gewassen.

Hoewel de temperaturen iets lager zullen zijn dan tijdens het tropische weekend, blijft het nog steeds aangenaam warm.

De wind uit westelijke richtingen zorgt voor een verkoelend briesje en maakt het buiten zijn comfortabel.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder