-

Economie

Sch0kkende nieuwe details over Titan bekendgemaakt: Dit is er echt gebeurd

Nieuwe informatie over de ontdekking van de r*sten van duikboot Titan is naar buiten gebracht door het betrokken bedrijf.

Volgens Pelagic Research Services (PRS) verliep de miss!e “volledig anders” dan verwacht.

Op zondag 18 juni, de dag waarop de duikboot het contact verloor met het moederschip, werd PRS benaderd om te helpen bij de zoekt0cht.

In een recent persbericht licht Edward Cassano, de onderzoeksleider, meer details toe.

“We kregen het verzoek om onze Odysseus 6K, een speciaal systeem waarmee we op grote diepte kunnen zoeken, in te zetten. We zijn meteen begonnen met het samenstellen van een team.”

Op dezelfde dag werden twee robots van het schip Deep Energy de oceaan ingestuurd.

Eén van de robots kon echter slechts tot een diepte van 2.700 meter gaan en kreeg te maken met een mechan!sch pr0bleem, waardoor deze verl0ren is gegaan, aldus Cassano.

Cassano had moeite om zijn emoties te bedwingen tijdens de persconferentie. Hij had gehoopt de Titan “vast te gr!jpen” en “op te tillen” om iedereen in veil!gheid te brengen.

Opmerkelijk genoeg bereikte de Odysseus 6K op 18 juni de zeebodem binnen slechts 90 minuten na de start van de missie. Cassano meldt dat de br0kstukken kort na aankomst werden ontdekt.

Dit betekent dus dat op dezelfde dag dat de Titan afdaalde, de wr*kstukken al werden gevonden.

Dit staat in contrast met de berichtgeving in de media waarin werd gesproken over een intensieve z0ektocht van meerdere dagen.

Cassano werd emotioneel toen hij besefte dat het geen reddings0peratie betrof, maar een berg!ngsmissie. “Ik vind het heel erg,” aldus Cassano.

De zoektocht werd op dezelfde dag gesta*kt nadat de br0kstukken werden gevonden. Hoewel nog niet helemaal zeker, is de kans groot dat de Titan impl0deerde tijdens de tocht.

De vijf inzittenden, waaronder Stockton Rush, eigenaar van OceanGate, hadden geen enkele kans op 0verleving.

Het schip was ook bezet door Hamish Harding, Shahzada Dawood en zijn zoon Suleman, en Paul-Henri Nargeolet.

Er wordt momenteel geprobeerd om een rec0nstructie te maken van wat er precies is gebeurd. Cassano benadrukt dat er nog veel te leren valt bij dergelijke miss!es.

Hij richt zijn aandacht vooral op de familie en vrienden van de vijf inzittenden.

Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de berg!ng van de r*sten van duikboot Titan, Pelagic Research Services (PRS), heeft verdere inzichten gegeven in het verloop van de missie.

In een persbericht legde Edward Cassano, de leider van het 0nderzoeksteam, uit dat de omstandigheden tijdens de zoektocht anders waren dan verwacht.

Op de n00dlottige zondag waarop de duikboot alle communicatie verl00r, werd PRS benaderd om bij te dragen aan de zoek0peratie.

Cassano beschreef hoe ze hun Odysseus 6K-systeem inzetten, dat specifiek ontworpen is voor diepe zeeverkenning. Direct na het verzoek werd er een team samengesteld om de 0peratie uit te voeren.

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder