-

Algemeen

Man van 36 jaar, Richel, leeft al jarenlang in zijn auto: “Ik zie het leven niet meer zitten als er geen hulp komt.”

De situatie van de 36-jarige Richel Bergmans is allesbehalve rooskleurig.

Hij viert een tragisch jubileum, want het is al een jaar geleden dat hij n00dgedwongen zijn auto als woning heeft moeten gebruiken.

Richel kan zich geen koopwoning veroorloven, en huren is ook geen optie vanwege de lange wachtlijsten bij woningcorporaties en de strenge inkomenseisen.

Hierdoor leeft hij al meer dan een jaar in zijn auto.

In een exclusief interview met De Gelderlander vertelt Richel over zijn schr!jnende situatie.

Hij mag dan wel een gespierde verschijning zijn, met nette kleren en dagelijkse bezoekjes aan de sportschool, maar achter dat uiterlijk schuilt een hartverscheurend verhaal.

Zijn ellende begon nadat het koophuis dat hij samen met zijn vriendin had in Uden werd verkocht na een pijnlijke relatiebre*k.

De opbrengsten van de verkoop gingen volledig aan Richel voorbij, waardoor hij nu geen enkel vermogen meer heeft.

Vroeger werkte hij hard als loodgieter, maar een motorcross0ngeval twaalf jaar geleden resulteerde in een verl*mde pols en een 100% afkeuring voor werk.

Met een uitkering van iets meer dan 1.300 euro per maand, probeerde hij een woning te vinden bij woningcorporaties, maar de gemiddelde wachttijd van meer dan vijftien jaar maakte dit tot een onmogelijke opgave.

Hij reageert op alle beschikbare woningen, maar zonder succes. Sociale huurwoningen zijn geen optie vanwege zijn inkomen en voor een nieuwe koopwoning komt hij niet in aanmerking vanwege de hoge inkomenseisen.

Zonder andere opties restte Richel niets anders dan in zijn auto te slapen.

Zijn familie heeft geen contact meer met hem en vrienden bieden soms een tijdelijke slaapplek aan, maar hij voelt zich al snel tot last.

De uitzichtloosheid van zijn situatie is zwaar psych!sch belastend, en zijn smeekbedes om hulp lijken geen vruchten af te werpen.

Zijn auto-verblijf is kostbaar vanwege de hoge benzinekosten en het gebrek aan verwarming tijdens de koude nachten.

Hij leeft van kant-en-klaarmaaltijden om gezond te blijven, maar financiële zorgen dre!gen zijn telefoon- en sportschoolkosten te overtreffen.

Vrienden helpen hem af en toe met eten, maar de schulden liggen op de loer.

Naast de fysieke uitdagingen is Richel ook bezorgd over de w0ndjes op zijn verl*mde hand, die hij probeert te beschermen met een brace.

Hij vreest dat deze w0ndjes erger zullen worden en maakt zich zorgen over zijn gezondheid.

De situatie van Richel is schr!jnend en toont de schaduwzijden van de woningmarkt en het sociale vangnet.

Zijn verhaal roept op tot meer bewustwording en actie om mensen in vergelijkbare situaties te helpen en dakl00sheid in Nederland tegen te gaan.

Algemeen

VIDEO: Man steekt voorbijgangers neer in Rotterdam: ‘Meerdere slacht0ffers’

Op donderdagavond heeft zich een ernstig ste*kincident voorgedaan aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Hierbij is één persoon om het leven gek0men en raakten twee anderen zwaargew0nd, zo meldt de Rotterdamse p0litie. Het incident vond plaats nabij het Willemsplein, een drukke locatie in het centrum van de stad. De verd*chte is gearr*steerd en gew0nd naar het z!ekenhuis gebracht.

Ooggetu!genverklaringen en Eerste H(lp

Ooggetu!gen meldden dat een man willekeurig mensen aanv!el onder de brug. Hij was bew*pend met twee grote m*ssen en leek op zoek te zijn naar meerdere slacht0ffers. De paniek verspreidde zich snel onder de mensen op het plein, waaronder bezoekers van een nabijgelegen restaurant en museum. Mensen zochten dekking toen de verd*chte agress!ef om zich heen stak.

Een heldhaftige ingreep kwam van de 32-jarige personal trainer Reniël, die op dat moment op het plein een training gaf. Met behulp van twee stokken wist hij de dader te overmeesteren en bewustel00s te slaan. Vervolgens hielpen 0mstanders door meubilair naar de verd*chte te gooien om hem verder te immobiliseren. Niet veel later arriveerde de p0litie, die de man arr*steerde.

Situatie en Onderzoek

De p0litie was snel ter plaatse met veel eenheden en sloot de omgeving direct af voor onderzoek. Het incident vond plaats nabij museum Remastered, waar mensen opgevangen werden en afzetlinten werden geplaatst om de plek af te schermen. De gew0nden werden met spoed naar het z1ekenhuis gebracht voor behandeling.

Volgens de p0litie begon de aanv*l mogelijk in een nabijgelegen parkeergarage, waar het eerste slacht0ffer ernstig gew0nd raakte. De dader zou daarna zijn weg hebben vervolgd naar het Willemsplein, waar hij een tweede slacht0ffer neerstak, die de aanv*l helaas niet 0verleefde. Op het terras van bar-restaurant Prachtig ontstond grote paniek toen de d*der verder om zich heen begon te steken.

Verklaringen over de Motivatie van de D*der

Enkele getuigen meldden dat de verd*chte “Allahoe akbar” riep tijdens zijn aanv*l. De p0litie onderzoekt deze verklaringen zorgvuldig om een mogelijk motief te achterhalen. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de achtergrond van de verdachte of de reden achter de aanval. De p0litie heeft aangegeven dat ze alle mogelijke scenario’s onderzoeken, waaronder een terr0ristisch motief, maar doet verder nog geen uitspraken totdat het onderzoek is afgerond.

Reacties en Nasleep

De gebeurtenis heeft veel schok en verdriet teweeggebracht in Rotterdam. De p0litie roept mensen op die getu!ge waren of beelden hebben van het incident om zich te melden en hun informatie te delen om het onderzoek te ondersteunen. Het plein blijft voorlopig afgesloten voor verder forensisch onderzoek, en de politie blijft aanwezig om de situatie te monitoren en verdere veiligheid te waarborgen.

Dit tragische incident heeft niet alleen de betrokken families diep geraakt, maar ook de bredere gemeenschap, die probeert te begrijpen wat zich precies heeft afgespeeld en waarom dit geweld heeft plaatsgevonden. De nabestaanden van het 0verleden slacht0ffer worden bijgestaan door slacht0fferhulp, en er wordt gehoopt dat de gew0nden volledig zullen herstellen.

Lees verder