-

Nieuwste

Kim blijft al 15 jaar lang weigeren haar schoonfamilie te ontmoeten: ‘Ik wil het gewoon niet’

Een vrouw is al vijftien jaar getrouwd maar heeft de familie van haar man nog nooit ontmoet. Kim* weigert elk contact met hen.

Hoewel andere mensen de situatie omschrijven als ‘bizar’, stelt Kim dat ze het onnodig vindt: “Ik ben toch niet met hen getrouwd?”

Het is gebruikelijk dat wanneer je trouwt, je ook onderdeel wordt van de familie van je partner. De ouders van je partner worden dan je schoonouders.

Hoewel sommigen misschien niet staan te springen om hun schoonouders vaak te zien, wordt er toch van je verwacht dat je ze ontmoet bij gelegenheden zoals verjaardagen en kerst.

Maar Kim doet er al vijftien jaar alles aan om contact met de familie van haar man te vermijden. Ze ziet hen niet en weigert ook om met hen te praten via bijvoorbeeld FaceTime, ondanks herhaaldelijke verzoeken van haar man.

Dat blijkt uit een bericht op het populaire Britse forum Mumsnet, dat is overgenomen door The Mirror.

De vrouw, die zichzelf Kim* noemt, schrijft: “Ik heb mijn schoonfamilie nog nooit ontmoet. In al die jaren dat ik met mijn man ben, heb ik slechts één keer ‘hallo’ gezegd tegen zijn moeder.”

“Dat gebeurde per ongeluk toen ik in beeld kwam terwijl hij met haar aan het videobellen was. Sindsdien heb ik hen nooit meer gezien of gesproken.”

Wat betreft het huwelijk legt Kim uit: “We zijn in het buitenland getrouwd, zodat er geen familie aanwezig kon zijn. Zelfs mijn eigen familie heb ik niet uitgenodigd.”

“Ons huwelijk was eenvoudig. We waren gewoon samen en hebben het niet ingewikkeld gemaakt met allerlei organisatie. Een korte ceremonie, een handtekening en klaar.”

Volgens de vrouw heeft het weigeren om de familie van haar man te ontmoeten tot nu toe geen probleem gevormd in hun relatie. Wanneer zijn familie naar haar vraagt, verzint haar man altijd een excuus.

Maar de laatste tijd begint Kim in de problemen te komen. Haar schoonzus wil haar namelijk graag spreken of op zijn minst een foto van haar zien.

Kim zegt: “Tot nu toe heb ik dat geweigerd. Mijn man vindt dat het na vijftien jaar tijd wordt dat ik hen ontmoet. Maar ik wil het niet.

Ik heb er een hekel aan om op verzoek te moeten verschijnen en ik zou geen idee hebben wat ik moet zeggen. Het feit dat dit al vijftien jaar duurt, maakt het alleen maar vreemder.”

Op Mumsnet vraagt Kim of ze ‘onredelijk’ is. Gezien de reacties onder het bericht, lijkt het er sterk op dat mensen massaal het gedrag van Kim afkeuren.

Iemand schrijft: “Ja, je bent de meest onredelijke persoon die er bestaat. Wie verzint zoiets?” Een ander is eveneens stellig: “In vijftien jaar heb je hen nog nooit ontmoet?

Het is normaal dat je jezelf voorstelt en moeite doet om een band op te bouwen met je schoonfamilie. Het is ook belachelijk dat je man dit accepteert.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder