Connect with us

Nieuwste

Drie luiaards dood nadat ze 24 uur in stilstaand, ijskoud vliegtuig moesten zitten

Afgelopen zaterdag zijn op de luchthaven van Luik drie luiaards gestorven, nadat ze urenlang in een ijskoud vliegtuig moesten zitten.

Het vliegtuig met aan boord onder andere nog negen honingberen was zaterdag geland vanuit Peru. De luchthaven van Bierset in België is nochtans gespecialiseerd in het transport van dieren. Van daaruit zouden de dieren overgebracht worden naar Indonesië. Door de hevige sneeuwval kon het vliegtuig niet meteen gelost worden.

IJskoude omstandigheden

Daarom moesten de dieren urenlang in het ijskoude vliegtuig zitten. Normaal leven deze dieren bij temperaturen van minstens 20 graden. Toen zondag het vliegtuig werd gelost, kwam aan het licht dat drie luiaards overleden waren.

De betrokkenen wijzen met een beschuldigende vinger naar elkaar: de luchthaven, de firma verantwoordelijk voor het lossen en de luchtvaartmaatschappij.

Campagnemanager Wilde dieren bij World Animal Protection Nederland, Sanne Kuijpers, is niet te spreken over het incident. “Het is ongelofelijk triest dat deze drie luiaards zijn overleden van de kou in een vliegtuig. Het is ons onbekend met welke reden de dieren werden vervoerd. We vinden dat dit ongeluk tot op de bodem moet worden uitgezocht. Het benadrukt eens te meer dat we wilde dieren niet moeten zien als producten of als handelswaar.”