Connect with us

Nieuwste

Yigit heeft grondige hekel aan Nederland: ‘Zocht geluk, maar heb me zwaar vergist’

Asielzoekers zijn de botheid van Nederland helemaal beu. Ze gaan protesteren omdat ze niet tevreden zijn met de leefomstandigheden. “Ik zocht geluk in Nederland, maar dat was dus totaal een foute beslissing.”

Voorzitster van MiGreat en migratieactivist Roos Ykema voert campagne voor een vrije migratie. Zij ijvert voor dezelfde rechten als Nederlanders voor migranten en vluchtelingen. “Wij geloven dat elk mens zelf het beste kan kiezen waar die wil wonen, en pleiten op deze demonstratie voor vrije migratie.”

Roos vindt dat migranten zwaar benadeeld worden. Ze zegt dat migranten worden uitgesloten en gediscrimineerd. “Migrerende drenkelingen worden niet gered. Daardoor zijn meer dan 50.000 mensen om het leven gekomen.”

Rain uit Syrië is ook van de partij op de gezellige bijeenkomst. “We hebben geen deuren in onze kamers. Ik heb al 11 maanden geen privacy.”

Een andere persoon die Nederland inmiddels haat is Yigit. Hij gaat ook mee demonstreren. Hij moest in 2020 vluchten uit Turkije, maar is niet blij in Nederland. Toch verblijft hij nog steeds in ons land.

Yigit kan maar niet zwijgen over wat er allemaal zo slecht is in Nederland. Ook is hij boos dat er vorig jaar bij Ter Apel mensen buiten moesten slapen. Hij spreekt echt schande van Nederland.

“Als ik Nederlander was, zou ik me diep schamen vanwege wat we vluchtelingen aandoen. Net zoals ik me als Turk schaam voor wat we Syriërs aandoen.”

Roos wil dat Nederland ophoudt met de asielprocedures. Iedereen moet toegelaten worden zonder screening. “Nederlanders hebben hun nationaliteit cadeau gekregen bij hun geboorte. Waarom moeten buitenlanders eerst bewijzen wat ze komen doen? Het recht om te bestaan mag niet afhangen van je economische waarde.”

Yigit van zijn kant is al jaren werkloos. Hij heeft de moed verloren en denkt niet dat hij ooit iets zal bereiken in Nederland. “Ondanks mijn twintig jaar ervaring, geven ze de voorkeur aan witte Nederlanders. Ik kwam hier naartoe omdat ik in Turkije niet meer gewenst was, maar ik besef dat ik ook hier ongewenst ben.”

Yigit wil dan ook zo snel mogelijk weg uit Nederland. “Ik heb mijn geluk gezocht in Nederland en ik denk dat dat een foute beslissing was.”