-

Nieuwste

Doorbraak in zaak Marco Borsato: ‘Handschrift onderzoek slachtoffer’

Marco Borsato ontloopt vervolging in de zaak omtrent grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland.

Ondertussen loopt er wel nog een andere zaak. Deze zaak was in 2021 al in het nieuws. De vraag is waarom het allemaal zo lang duurt?

De advocaat van Borsato, Geert-Jan Knoops komt nu met nieuws. Voor Marco is het The Voice-onderzoek dus afgerond. Maar er ligt nog wel een andere aangifte tegen de zanger.

Marco wordt ervan beschuldigd om een minderjarig meisje ongepast aangeraakt te hebben. Dat zou zijn gebeurd in de periode tussen 2014 en 2019.

De bal ging aan het rollen nadat de moeder van het meisje in kwestie haar dagboek vond. Daarin stond het wangedrag van Borsato uitgebreid omschreven.

De zaak kwam aan het licht in december 2021. Dat was nog voor het grote schandaal rond The Voice of Holland.

De vraag is nu waarom dit allemaal zo lang moet duren? Marco leeft al anderhalf jaar buiten de schijnwerpers. Er is nog altijd geen duidelijkheid over de zaak.

Marco Borsato

Zijn advocaat onthult nu dat het langer duurt omdat er een handschriftonderzoek is van het vermeende slachtoffer.

Via een handschriftonderzoek wordt nagegaan of de optekeningen in het dagboek wel echt van het meisje zelf zijn. De advocaat heeft geen idee hoe lang dit nog zou kunnen duren.

Nu blijkt wel dat het stilaan beter gaat met de zanger. Het lijkt erop dat hij langzaam maar zeker waar aan het opkrabbelen is.

Dochter Jada liet onlangs weten: “Hij zit eindelijk wat beter in zijn vel.” Jada zegt dat de seponering van The Voice-affaire een stap in de goede richting is.

“Ik was heel erg opgelucht en blij. Omdat ik dacht: gerechtigheid, eindelijk! Zo voelt het. En ook eindelijk het gevoel van dat er iets terecht gebeurt, heel fijn.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder