Connect with us

Nieuwste

Sarah heeft nogal lastige aandoening: ‘Groeien 3 tanden in mijn poes’

De Britse Sarah Chateris heeft een heel moeilijk leventje. Sarah heeft een vreemde aandoening. Er groeien immers tanden in haar intieme delen.

De kans is heel groot dat je hier nog nooit van gehoord hebt. Het komt maar bij een op de 12 miljoen mensen voor. De aandoening heet Dentana.

Sarah begon tijdens haar puberteit te merken dat er iets niet in orde was in haar lichaam. “Ik voelde drie harde knobbels, maar besteedde er verder niet zo veel aandacht aan.”

Sinds ze weet dat ze Dentana heeft, is haar leven flink veranderd. “Ik heb heel lang eenzaam en alleen geleefd”, aldus Sarah. Vandaag heeft ze wel een partner.

Haar vriendje Jimmy kon zijn oren niet geloven toen ze opbiechtte wat ze had. “Ik dacht dat ze een geintje maakte, en ik moest lachen natuurlijk. Totdat ik doorhad dat ze het echt meende.”

Jimmy is heel begripvol. Sarah heeft in overleg met Jimmy besloten om de tandjes daar beneden gewoon te laten zitten.

De man legt uit: “Ik heb wel al een paar schrammetjes opgelopen, en sommige standjes zijn niet mogelijk. Maar verder is het best te doen. Ik moet haar hierom niet laten zitten.”

Na talrijke onderzoeken bleek het te gaan om drie tanden. “Jimmy stelde eerst voor om ze te laten trekken.”

John Thinnes, gynaecoloog, heeft een boodschap voor vrouwen die dit meemaken. “Zet je over je schaamte, en ga naar een specialist. Die kan je zeker helpen.”

Bij deze afwijking groeit er een cyste, een soort bobbel, op de eierstokken. Maar in zeldzame gevallen komt het ook op andere plaatsen voor.

Over de hele wereld zijn er eigenlijk maar tien gevallen bekend. Gelukkig heeft Sarah met haar situatie leren leven en heeft ze een fijne vriend die haar steunt.