-

Nieuwste

Marokkaan wil uitsmijter testen: ‘Dat had hij beter niet gedaan’

Nogal opmerkelijke beelden bereiken ons vanuit Spanje. We zien een Marokkaanse jongen die duidelijk een glaasje te veel op heeft. Wanneer hij een uitsmijter bij een club wil testen op zijn mannelijkheid, krijgt hij daar algauw spijt van.

Uitgaan in Nederland is vandaag de dag niet meer ze fijn als vroeger. Er zijn altijd wel een paar hopeloze figuren die de avond weten te verpesten.

Ook zijn er heel wat mensen die beter niet drinken. Dan gaan ze zich naar gedragen en zorgen voor overlast.

In Nederland zijn de meeste uitsmijters eerder diplomatisch. Ze opteren dan liever voor de-escalatie. Dat betekent dan concreet een waarschuwing, zonder de obligate corrigerende tik. Dat is ook nodig, want met de Nederlandse wetten ben je zo zelf de dader.

In andere landen lost men de problemen vaak anders op. Dat is ook het geval in Spanje. In deze video probeert een Marokkaanse jongen een Spaanse uitsmijter te testen.

De jongen weegt amper 50 kilo en is met 1,60 meter ook niet van de grootste. Maar toch denkt hij dat hij oersterk is.

Aanvankelijk legt hij zijn hand op tepelhoogte van de beveiliger. Dan doet hij een raar dansje. De man blijft al die tijd heel rustig. Maar dan maakt de jongen een bizarre beweging. We weten eigenlijk niet goed wat zijn bedoeling was. Alleszins niet meteen de slimste beslissing van zijn leven.

De uitsmijter heeft het nu wel gehad. Hij duwt het jochie keihard op de grond. Dan neemt hij een zo mogelijk nog dommere beslissing. De jongen komt terug. En dan volgt een heerlijk gevolg: een plat handje op zijn bakkes.

Het valt te hopen dat hij dit niet nog eens zal doen. De beelden spatten van het karma. Vind jij de reactie van deze uitsmijter terecht?

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder