-

Nieuwste

D0delijke fout door artsen: 3-jarig meisje 0verlijdt

Een kort, maar ongelooflijk moeilijk leven. Dat was het leven van de 3-jarige Porsha uit Cardiff.

In 2021 kregen haar ouders het tragische nieuws dat hun dochtertje k*nker had, in een vergevorderd stadium.

De ouders wilden er alles aan doen om Porsha’s leven te redden, ondanks de zeer zware behandelingen die daarmee gepaard gingen.

Porsha woonde permanent in het z!ekenhuis, terwijl haar ouders in het Ronald McDonaldhuis verbleven. Maar na maandenlang knokken lijkt er een lichtpuntje te zijn: artsen stellen een beenmergtransplantatie voor.

Helaas blijkt deze procedure een fatale vergissing te zijn, met een hartverscheurende afloop.

Porsha, het zonnestraaltje in het z!ekenhuis
De oma van Porsha, Lynda, vertelt aan de Britse krant Mirror dat haar kleindochter het ‘zonnestraaltje’ in het z!ekenhuis was.

Ondanks alle pijn en behandelingen, klaagde Porsha nooit en toverde ze met haar opgewekte karaktertje een glimlach op ieders gezicht.

“Ze was zo ontzettend lief en grappig”, aldus Lynda. Gedurende de 17 maanden dat Porsha in het z!ekenhuis verbleef, waren niet alleen haar ouders er. Ook haar opa en oma waren er elke dag om haar te steunen.

Een fatale vergissing
Na maandenlang knokken lijkt er voor het meisje en haar familie een lichtpuntje te zijn. Artsen stellen voor een beenmergtransplantatie te doen.

De familie is enthousiast, maar dat blijkt van korte duur. De procedure blijkt een fatale vergissing te zijn. Kort na de operatie wordt Porsha z!ek.

De bl0edcellen in het gedoneerde beenmerg vallen de andere cellen in haar lichaam aan. In sommige gevallen kan dit met medicatie worden behandeld, maar in het geval van Porsha heeft het grote gevolgen.

De gedoneerde cellen vallen haar inwendige organen aan en doen meer kwaad dan goed. De schadelijke cellen verspreiden zich uiteindelijk door Porsha’s hele lichaam en wanneer ze haar longen bereiken, blijkt dat fataal.

Doktoren hebben nog geprobeerd haar leven te redden door een longtransplantatie te regelen, maar het was te laat. Op 21 januari 2022 viel Porsha in slaap en werd nooit meer wakker, vlak voordat de longtransplantatie plaats zou vinden.

Steunbetuigingen van over de hele wereld
Het verhaal van Porsha heeft internationaal veel aandacht gekregen. De familie heeft veel steunbetuigingen ontvangen en is daar zeer dankbaar voor.

De tragedie van Porsha is een herinnering aan hoe kwetsbaar het leven is en hoe belangrijk het is om te genieten van elke dag.

Het laat ook zien hoe cruciaal het is dat artsen de juiste beslissingen nemen en voorzichtig zijn bij het uitvoeren van procedures die het leven van patiënten kunnen beïnvloeden.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder