-

Nieuwste

Jongeren trekken een moederzwaan uit vijver en eten haar op

In de Amerikaanse staat New York hebben drie tieners een schokkende da*d geple*gd door een moederzwaan uit een vijver te trekken en vervolgens te d0den om haar op te eten.

De gruw*lijke gebeurtenis vond plaats in het dorp Manlius, waar de zwaan al jaren in de vijver woonde, samen met een groep van ongeveer twintig andere zwanen.

De jongeren, van respectievelijk 16, 17 en 18 jaar oud, gingen naar de vijver en trokken de zwaan aan haar nek uit het water.

Vervolgens hebben ze het dier 0m het leven gebr*cht, hoewel de precieze methode niet wordt vermeld in het artikel. Het is echter duidelijk dat ze het dier daarna hebben 0pgegeten.

Een 00ggetuige zag wat er gebeurde en belde onmiddellijk het al*rmnummer. De drie tieners werden vervolgens gearr*steerd en deden een opmerkelijke verklaring.

Volgens de jongeren dachten ze allemaal dat het om een ‘eend’ ging en dat het normaal was om zo’n dier te d0den en op te eten.

Ze verklaarden ook dat ze van plan waren om de zwanenpullen als huisdieren te houden. Helaas werden de jongen zwanen meteen in beslag genomen en kunnen ze niet langer als huisdieren worden gehouden. De tieners zullen zich moeten verantwoorden voor de r*chter, zoals gemeld door lokale media.

Het is ver0ntrustend om te zien dat een vergelijkbaar inc*dent zich onlangs ook in Nederland heeft voorgedaan.

Op 24 april hebben dr0nken jongeren in Badhoevedorp een zwaan uit een vijver getrokken en op br*te wijze m*shandeld.

Nadat ze het dier 0pzettelijk hadden ged00d door zijn nek om te draaien, hebben ze alle veren uit zijn lichaam getrokken. Tot op heden is er niemand gearr*steerd voor deze wre*dheid.

Dergelijke daden van dierenm*shandeling zijn sch0kkend en onaanvaardbaar. Het is belangrijk dat deze gevallen serieus worden genomen en dat de d*ders verantwoordelijk worden gehouden voor hun acties.

Dieren verdienen respect en bescherming, en we moeten ons inzetten voor het bevorderen van bewustwording en het voorkomen van wre*dheid tegenover dieren.

Het is cruciaal dat dergelijke wre*dheden tegen dieren niet worden get0lereerd. Het m*shandelen en d0den van dieren getu*gt van een gebrek aan respect voor het leven en laat zien dat er sprake is van een ver0ntrustend gebrek aan empathie en moraliteit bij degenen die deze d*den plegen.

Het is belangrijk om te erkennen dat dieren gevoelige wezens zijn die recht hebben op een leven zonder wr**dheid.

Ze spelen een essentiële rol in ons ecosysteem en verdienen bescherming en zorg. Het is onze verantwoordelijkheid om dierenl**d te voorkomen en op te komen voor hun welzijn.

Deze inc*denten benadrukken ook het belang van onderwijs en bewustwording over dierenr*chten en eth*sch gedrag ten opzichte van dieren.

Het is n00dzakelijk om jongeren en de samenleving als geheel te informeren over de waarde van dieren en het belang van het bevorderen van compassie en respect.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder