-

Economie

Joke Bruijs (71) kampt met ernstige z!ekte: ’Niet te voorspellen hoe het verder gaat’

De geliefde actrice Joke Bruijs (71) heeft onlangs ontdekt dat ze te maken heeft met een cognitieve beperking, wat resulteert in problemen met haar geheugen. Sinds het afgelopen najaar heeft ze haar leven aangepast en neemt ze het rustiger aan.

In een interview met de Telegraaf legt Joke uit dat ze in het najaar van 2022 begon op te merken dat er iets mis was. In eerste instantie dacht ze dat haar spraakproblemen en soms afwezige blik werden ver00rzaakt door een v*l van de trap.

Echter, na medisch onderzoek in het z!ekenhuis, kwam ze erachter dat er een andere 00rzaak was voor haar sympt0men.

“Deze beperking heeft onder andere te maken met mijn leeftijd en andere factoren waar de medische wetenschap nog niet volledig achter is.

Als gevolg van deze beperking heb ik problemen gekregen met mijn geheugen en merk ik dat ik op bepaalde vlakken wat minder scherp ben geworden”, legt ze uit.

Ze merkt vooral dat ze sneller woorden vergeet. “Mijn reacties zijn iets minder gevat, waardoor ik ervoor kies om meer buiten de publiciteit te leven.”

Vorig najaar was de actrice nog te zien in de bioscoopfilm “Casa Coco”, waarin ze samen met haar ex-man Gerard Cox speelde.

Destijds deelde ze al dat ze voor het eerst in 55 jaar lege plekken in haar agenda had.

“Ik gun mezelf het gevoel dat niets moet, maar alles mag.” Sindsdien heeft ze haar levensritme wat aangepast en neemt ze het wat rustiger aan.

Volgens haar partner Frits Landesbergen zijn de scherpe randjes er een beetje af.

“Tien procent van haar schaterlach is verdwenen, evenals tien procent van haar gevatte opmerkingen. Het is allemaal iets minder spontaan geworden.”

Hij benadrukt echter dat Joke nog steeds prima functioneert en hoopt dat dit nog lang zo blijft. “Met dit soort z!ektebeelden is het onmogelijk te voorspellen hoe snel of traag het verder zal gaan.”

Joke Bruijs heeft met haar openhartige onthulling over haar cognitieve beperking de uitdagingen waarmee ze gec0nfronteerd wordt, onder de aandacht gebracht.

Haar besluit om een rustiger levensritme aan te nemen getuigt van haar moed en het belang van zelfzorg bij het omgaan met dergelijke uitdagingen.

We wensen Joke veel steun en positiviteit toe in haar persoonlijke reis met deze cognitieve beperking, terwijl ze blijft genieten van haar leven en haar waardevolle bijdrage aan de entertainmentwereld.

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder