-

Economie

Incident op terras: Eloise van Oranje betrokken bij grote r*zie

Gravin Eloise van Oranje zal binnenkort te zien zijn in het televisieprogramma “In Your Face”, waarin getest wordt hoe (a)sociaal Nederland is. In de eerste aflevering neemt Eloise, op dat moment nog niet bewust van het feit dat ze gefilmd wordt, een krachtige standpunt in.

Het programma volgt een bekend format, maar deze specifieke show is nieuw. In de eerste aflevering voeren twee acteurs een gesprek waarin de vriendin van een van hen ter sprake komt.

Deze vriendin is een zwarte vrouw. De andere acteur geeft blijk van zijn ongenoegen over haar huidskleur en zegt onder andere: “Ga je echt met een zwarte?”.

Het doel van het gesprek is natuurlijk om te zien of er op een gegeven moment iemand zal ingrijpen. Het programma streeft naar sensatie en hoopt dat mensen zullen opstaan en hun mening zullen uiten.

Het toeval wil dat Eloise van Oranje zich in de nabijheid van de acteurs bevindt. Ze zit vlakbij hen aan een tafeltje, zonder zich ervan bewust te zijn dat ze gefilmd wordt. Hierdoor hoort de gravin alles wat er wordt gezegd.

Op een gegeven moment is voor Eloise de maat vol. Ze besluit om actie te ondernemen en zegt tegen haar tafelgenoot dat ze “iets moet zeggen”. Ze staat op en loopt naar de acteurs toe.

Bij het tafeltje aangekomen, schreeuwt ze uit: “Wat de fck ben jij een fcking rac*st. Doe normaal, man. Dit is toch echt… Sorry, het spijt me, maar dit is zo rac*stisch.”

Eloise voelt dat ze de jongen moet confr0nteren. “Een zwarte met een niet-zwarte, hoor je wat je zegt?”, voegt ze w0edend toe.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NPO 3 (@npo_3)

Na Eloise’s krachtige reactie en confr0ntatie met de acteurs, ontstaat er al snel een opschudding op het terras. Omstanders kijken geschokt toe en sommigen staan zelfs op om hun steun aan Eloise te betuigen.
Eloise van Oranje

De acteurs spelen hun rol en proberen het gesprek te sussen, terwijl Eloise duidelijk maakt dat rac*stische opmerkingen niet get0lereerd worden.

Het incident zorgt voor een discussie over rac*sme en discr*minatie, en de impact die dit heeft op individuen en de samenleving als geheel.

Eloise’s actie wordt geprezen door velen, die haar moed en standvastigheid bewonderen. Ze wordt gezien als een voorbeeld van iemand die opkomt voor gelijkheid en rechtvaardigheid, zelfs als ze niet wist dat ze gefilmd werd.
Eloise

Eloise zelf heeft nog geen officiële reactie gegeven op het incident, maar haar actie spreekt voor zich. Ze heeft laten zien dat ze bereid is om op te staan tegen onrecht en dat ze zich inzet voor gelijkheid en respect voor iedereen, ongeacht hun afkomst.

Het is een enerverende situatie. De aflevering zal aanstaande maandag worden uitgezonden op het YouTube-kanaal van NPO 3. Veel kijkplezier!
Eloise

Economie

Onze gedachten zijn bij Ruth Jacott en de familie

Met droefheid wordt op deze dinsdagmiddag bekendgemaakt dat zanger Humphrey Campbell op 66-jarige leeftijd is 0verleden aan de gevolgen van k*nker.

Zijn familie en management bevestigen dat hij gisteravond “rustig en pijnvrij” naar het hiernamaals is vertrokken.

Slechts vijf dagen geleden werd bekend dat Humphrey Campbell ernstig z!ek was.

De voormalige partner van Ruth Jacott had een tour gepland en keek uit naar optredens in vijftien verschillende theaters volgend jaar.

Campbell vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival in 1992 in Zweden met het lied “Wijs Me De Weg”, waarmee hij de negende plek behaalde.

Gedurende zijn lange carrière heeft hij samengewerkt met een groot aantal Nederlandse artiesten, waaronder Rob de Nijs en Paul de Leeuw. Hij vormde meer dan twintig jaar lang een koppel met Ruth Jacott.

Ruth Jacott was achtergrondzangeres tijdens Campbell’s deelname aan het Eurovisie Songfestival.

Een jaar later trad hij op als achtergrondzanger tijdens haar deelname met het nummer “Vrede”, waarmee ze de zesde plaats behaalde. Ruth Jacott en Humphrey waren meer dan twintig jaar lang een liefdeskoppel.

In 2011 gingen de twee uit elkaar. Volgens Ruth Jacott had haar partner twee keer overspel gepleegd, wat zij hem niet kon vergeven.

Humphrey Campbell heeft de leeftijd van 66 jaar bereikt. Hij heeft ervoor gekozen zijn lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap. Om deze reden zal er geen begrafen!s plaatsvinden.

Het 0verlijden van Humphrey Campbell laat een leegte achter in de Nederlandse muziekwereld. Met zijn warme stem en indrukwekkende podiumaanwezigheid wist hij vele harten te raken en zijn stempel te drukken op de Nederlandse muziekcultuur.

Zijn bijdrage aan het Eurovisie Songfestival in 1992 zal altijd herinnerd worden als een moment van trots voor Nederland. Het lied “Wijs Me De Weg” vertolkte niet alleen zijn talent als zanger, maar bracht ook emotie en betekenis met zich mee.

Gedurende zijn carrière heeft Humphrey Campbell laten zien dat hij niet alleen een getalenteerde vocalist was, maar ook een veelzijdige artiest die in staat was om samen te werken met een diverse groep artiesten en genres.

Het besluit om zijn lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap getuigt van zijn altruïstische en vooruitstrevende geest, en is een waardig eerbetoon aan zijn nalatenschap.

Hoewel er geen traditionele uitvaart zal plaatsvinden, zullen velen Humphrey Campbell blijven herinneren door zijn muziek en zijn impact op de Nederlandse muziekscene. Zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van zijn fans en degenen die hem kenden als een getalenteerd en geliefd persoon.

Lees verder