-

Economie

Fans in shock: Geliefde show “Massa is Kassa” vanaf nu niet meer op televisie

Het einde van de populaire realityserie “Massa is Kassa” is aangekondigd. Na 11 juli zal de serie niet meer op televisie verschijnen.

Het nieuws van de stopzetting van de serie kwam als een verrassing voor veel mensen. Eerder werd gedacht dat Peter Gillis bij SBS6 zou blijven.

Volgens Roddelpraat, het programma van Jan Roos en Dennis Schouten, heeft Talpa inmiddels de beslissing genomen om te stoppen met “Massa is Kassa”.

Tina Nijkamp, voormalig zenderbaas van SBS, heeft dit nieuws bevestigd.

Het einde van de serie kan mogelijk grote gevolgen hebben voor de toekomst van Peter Gillis in de mediawereld.

Talpa had eerder aangegeven te wachten op de uitspraak in de zaak van Gillis versus Kremers.

Peter moet op 29 augustus terechtstaan voor verschillende zware beschuld!gingen, waaronder het b!jten van Nicol Kremers en herhaaldelijk fysiek gew*ld.

Hoewel Peter Gillis momenteel nog op televisie te zien is, betekent dit niet dat “Massa is Kassa” doorgaat.

Het huidige seizoen zal nog volledig worden uitgezonden en daarna is het definitief voorbij. De laatste aflevering staat gepland voor 11 juli.

Volgens Tina Nijkamp moet er gewacht worden op de uitspraak in de rechtsza*k voordat er eventuele verdere stappen kunnen worden genomen.

Dit zal ook bepalen of Peter nog een toekomst heeft bij SBS. Als hij wordt vrijgesproken, kan dit de weg vrijmaken voor nieuwe opnames.

Concreet betekent dit dat we deze herfst en winter geen nieuwe afleveringen van “Massa is Kassa” op televisie zullen zien.

Mocht Talpa besluiten om door te gaan met de serie, zal seizoen 11 pas volgend jaar worden uitgezonden.

De afgelopen drie jaar heeft Talpa enorm geprofiteerd van Peter Gillis en zijn familie.

In het begin was alles positief, maar dat is inmiddels veranderd.

Steeds meer mensen ergeren zich aan de manier waarop Peter met mensen omgaat. De huidige situatie tussen hem en Nicol heeft ook invloed op het programma, met name op de kijkcijfers.

Tina Nijkamp suggereert dat het misschien het juiste moment is voor een pauze. In drie jaar tijd zijn er maar liefst 10 seizoenen geproduceerd.

Echter, wat is die pauze waard als de uitspraak in de zaak negatief uitvalt voor Peter Gillis? Dan is het definitief voorbij.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder