Connect with us

Nieuwste

Esther leeft al 10 jaar van een uitkering: ‘Tijd om een stevig feestje te bouwen’

Op het platform TikTok is Esther beter bekend als ‘Essociaal’. Ze post vooral dingen over het verleden en over haar talrijke verslavingen.

De dame van 33 was meer dan elf jaar verslaafd. Daarvan was ze vier jaar verknocht aan G*B, de zwaarste drug die er is.

Nu gaat het goed met haar en is ze al meer dan vier jaar clean. Ze heeft meer dan 200.000 volgers op TikTok en ze verwerft alsmaar meer bekendheid.

De vrouw heeft haar leven drastisch omgegooid. Zo speelt ze ook de hoofdrol in de minidocumentaire van communicatiestudenten Sam Matthijs en Jouke Weijs.

Esther zegt dat een verslaving best negatief is, maar toch ook een beetje leuk kan zijn. “Iedereen zegt altijd dat drugs slecht voor je zijn, maar het kan ook heel prettig zijn.”

“Ik maakte geweldige dingen mee. Nachtenlang wakker zijn met vrienden om maar iets te zeggen. Of die keer dat we verdwaald waren in een bos, het was geweldig.”

Maar er zijn ook negatieve dingen. “Toen ik afkickte, ben ik voltijds gaan werken.” Dat vond ze niet zo leuk.

“Dat werd me echt te veel. Ik had genoeg meegemaakt en raakte in een burn-out. Toen ben ik aan de G*B gegaan. In die periode heb ik ook een zwaar auto-ongeluk gehad, dat me bijna fataal is geworden.”

“Tegen een boom geknald. Gelukkig waren er geen andere personen bij betrokken. Ik zeg niet dat ik op dat moment niks had gebruikt, maar ik voelde er niets van. Ik was voornamelijk ontzettend moe.”

Nu bouwt ze een uitgebreid feestje omdat ze al tien jaar een uitkering ontvangt. Ze deelde er ook een video van op TikTok. Daar mag ze op heel wat kritiek rekenen. Mensen vinden dit geen reden om te vieren.