-

Nieuwste

Esther leeft al 10 jaar van een uitkering: ‘Tijd om een stevig feestje te bouwen’

Op het platform TikTok is Esther beter bekend als ‘Essociaal’. Ze post vooral dingen over het verleden en over haar talrijke verslavingen.

De dame van 33 was meer dan elf jaar verslaafd. Daarvan was ze vier jaar verknocht aan G*B, de zwaarste drug die er is.

Nu gaat het goed met haar en is ze al meer dan vier jaar clean. Ze heeft meer dan 200.000 volgers op TikTok en ze verwerft alsmaar meer bekendheid.

De vrouw heeft haar leven drastisch omgegooid. Zo speelt ze ook de hoofdrol in de minidocumentaire van communicatiestudenten Sam Matthijs en Jouke Weijs.

Esther zegt dat een verslaving best negatief is, maar toch ook een beetje leuk kan zijn. “Iedereen zegt altijd dat drugs slecht voor je zijn, maar het kan ook heel prettig zijn.”

“Ik maakte geweldige dingen mee. Nachtenlang wakker zijn met vrienden om maar iets te zeggen. Of die keer dat we verdwaald waren in een bos, het was geweldig.”

Maar er zijn ook negatieve dingen. “Toen ik afkickte, ben ik voltijds gaan werken.” Dat vond ze niet zo leuk.

“Dat werd me echt te veel. Ik had genoeg meegemaakt en raakte in een burn-out. Toen ben ik aan de G*B gegaan. In die periode heb ik ook een zwaar auto-ongeluk gehad, dat me bijna fataal is geworden.”

“Tegen een boom geknald. Gelukkig waren er geen andere personen bij betrokken. Ik zeg niet dat ik op dat moment niks had gebruikt, maar ik voelde er niets van. Ik was voornamelijk ontzettend moe.”

Nu bouwt ze een uitgebreid feestje omdat ze al tien jaar een uitkering ontvangt. Ze deelde er ook een video van op TikTok. Daar mag ze op heel wat kritiek rekenen. Mensen vinden dit geen reden om te vieren.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder