Connect with us

Nieuwste

Vreselijk: Complete familie niet meer in leven bij incident op snelweg

De verd*chte die naar verluidt een aanr!jding heeft veroorzaakt op de A59 waarbij in maart een compleet gezin om het leven kwam, zou volgens het Openbaar Ministerie met maar liefst 250 kilometer per uur hebben gereden.

De auto kn*lde vol op de auto waarin het gezin uit Raamsdonksveer zich bevond.

Vandaag vond de eerste zitting plaats in deze zaak, waarbij schokkende details werden onthuld door de officier van justitie.

De bestuurder, Thomas de G. (33), zou bezig zijn geweest met het filmen van zijn snelheidsmeter terwijl hij steeds harder reed. Uiteindelijk kon hij de auto met daarin het gezin niet meer ontwijken.

Opvallend genoeg is Thomas vandaag niet verschenen in de rechtsza*l. Zijn adv0caat verklaarde dat dit te belastend voor hem is, gezien zijn psychische gesteldheid.

Ook moest De G. vandaag een persoonlijkheidsonderzoek ondergaan, volgens zijn adv0caat. De rechter toonde echter weinig begrip en eiste dat Thomas de G. aanwezig zou zijn tijdens de inhoudelijke zitting. “Anders zorgen wij ervoor dat hij hier komt”, aldus de rechter.

Op de dag van het fat*le incident waren het gezin en Thomas onderweg naar huis. Het gezin bestond uit een 10-jarig meisje, een 13-jarige jongen en hun 46-jarige ouders.

De officier van justitie verdenkt Thomas de G. van d00dslag. Eerder was al bekend geworden dat hij te hard reed en mogelijk onder invloed van alcoh0l was.

De adv0caat van De G. erkent dat zijn cliënt str*fbare feiten heeft gepleegd, maar beweert dat hij tijdens de rit een black-out had.

Dit werd echter door de officier van justitie betwist met de opmerking: “Als je een black-out hebt, kun je ook niet je snelheidsmeter gaan filmen.”

Het Openbaar Ministerie beschuldigt De G. van ‘voorwaardelijke opzet’, omdat hij bewust het risico heeft genomen door met te veel alc0hol op de weg op te gaan en niet op zijn rijgedrag heeft gelet. “Tot een seconde voor het incident gaf hij nog gas”, aldus de aanklager.

Een bekende van de verd*chte heeft later aan Omroep Brabant verklaard dat Thomas de familie wilde “helpen”, maar dat hij hier niet in slaagde omdat de deuren van de auto op slot zaten.

Vervolgens sloeg De G. op de vlucht en werd pas twee weken na het incident gearr*steerd. Op zijn telefoon werden maar liefst 13 filmpjes van snelheids0vertredingen gevonden die in slechts 2 jaar tijd waren gemaakt.

Het Openbaar Ministerie reageerde hierop met de opmerking: “Het interesseert hem allemaal niet.”

Het onderzoek in deze zaak is nog niet afgerond en het OM heeft naar verwachting nog twee maanden nodig.

De auto van de verd*chte, een Seat, zal worden uitgelezen om exact vast te stellen hoe hard Thomas heeft gereden en of hij in de laatste seconden heeft geremd.

Thomas de G. blijft in hechten!s in afwachting van de rechtsza*k. Hem hangt een str*f boven het hoofd van meer dan 12 jaar.

Gezien het feit dat de nab*staanden de rest van hun leven zonder hun geliefden moeten doorbrengen, wordt dit echter nog steeds als veel te kort gezien.