Connect with us

Nieuwste

Vluchtelingengezin met 8 kinderen weigert villa: ‘Reizen met openbaar vervoer is onmenselijk’

Een Afghaans gezin samengesteld uit niet minder dan tien personen heeft het behoorlijk aan de stok met het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA).

De familie, samengesteld uit acht kinderen en de ouders, kreeg deze gigantische villa aangeboden. Maar het gezin weigert de villa aan te nemen. En daar hebben ze een bijzondere reden voor.

Het COA is niet te spreken over de houding van het gezin. Zij verblijven al sinds vorig jaar in het Theaterhotel. Nu wil de organisatie hen uit het hotel gooien.

Het COA wilde andere asielzoekers in het hotel plaatsen, dus zochten ze een passende woning voor het grote gezin.

Normaal zou je denken dat het gezin ontzettend blij zou zijn met zo’n groot, eigen huis. Maar het tegendeel blijkt. De familie is zelfs heel ontevreden.

Een van hun kinderen volgt in Rotterdam een behandeling voor een hazenlip. De afstand van Tholen naar Rotterdam is volgens hen te groot. Ze zien het niet zitten om deze afstand te overbruggen met het openbaar vervoer.

Ze hebben immers geen rijbewijs en zijn dus aangewezen op het openbaar vervoer voor hun verplaatsingen.

Nu stapten ze naar de rechter en eisen ze een andere oplossing. De ouders vinden het onmenselijk dat ze twee uur met het openbaar vervoer moeten reizen voor de behandeling van een van hun kinderen.

Het COA wordt bijgestaan door advocaat Dijkman. Die legt uit dat de organisatie veel moeite had om een geschikte woning te vinden voor het gezin. Ze zijn dan ook teleurgesteld over de houding van de familie.

 

Binnen twee weken doet de rechter uitspraak. Deze zal beslissen of het gezin inderdaad uit het hotel moet vertrekken.