-

Economie

‘Vermiste’ Ron Brandsteder verschijnt sterk vermagerd en vol woede voor de camera

Het mysterie rondom de 72-jarige Ron Brandsteder blijft groeien, terwijl zijn afwezigheid op het werk vorige week voor verwarring zorgde.

Sindsdien doen er talloze geruchten de ronde over wat er nu precies aan de hand is met de geliefde presentator. Wat speelt er zich af in het leven van Brandsteder?

Op vrijdag werden luisteraars van het radioprogramma ‘Ron wacht op de nacht’ plotseling verrast door de stem van Angela Groothuizen.

Zij moest onverwacht invallen voor Brandsteder, aangezien hij afwezig was. Groothuizen kon echter geen details geven over de reden van zijn afwezigheid en kwam met een vakantie-smoes.

Volgens Omroep MAX wordt verwacht dat de presentator aanstaande vrijdag weer aanwezig zal zijn, al is dit niet met volledige zekerheid gezegd.

Evert Santegoeds, hoofdredacteur van het tijdschrift Privé, heeft zijn bedenkingen geuit: “Ron gedraagt zich de laatste tijd wat eigenaardig.

Hij heeft eigenlijk afscheid genomen van iedereen en lijkt verbitterd. Vrienden van vroeger horen niets meer van hem en zien hem niet meer.”

De geruchten over mogelijke gezondheidsproblemen bij Brandsteder doen al enkele jaren de ronde in de media.

Twee jaar geleden werd de presentator tijdens een boekpresentatie van André van Duin geïnterviewd door een verslaggever van RTL Boulevard.

Deze merkte op: “Brandsteder klinkt erg verzwakt. Hij lijkt een fragiele oude man te zijn geworden. Ik schrok ervan.” Een jaar geleden verscheen Brandsteder onverwachts in de show van Rob Jansen, bekend van Rob van de Radio.

Tijdens de radioshow ‘Partij voor de vrijdag’ waren de radiomakers bezig met een spel waarbij ze stoelen gebruikten als ‘Jeu de Boules’-ballen. Plotseling reed er een luxe auto langs, die erlangs wilde.

Het bleek Brandsteder te zijn, die geen zin had in een praatje en niet stopte, maar wel de stoelen wegtrapte voordat hij verder reed. Hopelijk zal zijn aanwezigheid op vrijdagavond meer duidelijkheid geven over zijn situatie. (Beelden vanaf 1:07:27!)

De vraag blijft echter onbeantwoord: wat is er precies aan de hand met Ron Brandsteder? Zijn afwezigheid op het werk, de geruchten over zijn gezondheid en zijn merkwaardige gedrag geven aanleiding tot speculatie en bezorgdheid bij zijn fans en collega’s.

Hopelijk zal de aanstaande verschijning van Brandsteder meer helderheid brengen en zullen we eindelijk begrijpen wat er achter de schermen gaande is.

 

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder